uživo - EL CLASICO

Barcelona razbila Real, hat-trick Suarez; Modriću sreća okrenula leđa

28.10.2018 u 08:36

Bionic
Reading

U 10. kolu španjolskog prvenstva na Camp Nou se igrala jedna od najvećih utakmica u svijetu nogometa, Barcelona je isprašila Real 5:1

Barcelona - Real Madrid 5:1 - kraj

U uvodu utakmice igrači Barcelone nametnuli su se na travnjaku, ali poslije 10 minuta nije bilo pogodaka, a ni pravih prilika. No već u 12. minuti obrana 'kraljeva' je probijena. Domaćin je izveo brzu akciju, a Coutinho golom, nakon asistencije Albe, izazvao erupciju oduševljenja na Camp Nou.

Courtois je fenomenalno obranio i spriječio da Barcelona poveća prednost u 20. minuti. Na novi pogodak čekalo se do 30. minute. Varane je srušio Suareza, sudac je nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu točku, a Urugvajac je bio realizator.

Nakon 45 minuta rezultat je bio 2:0 uz apsolutnu dominaciju domaćina. Dodajmo da je Ivan Rakitić požutio u 39. minuti jer je za dres povukao Tonija Kroosa.

Odličan početak Reala u nastavku, u 51. Marcelo je iz blizine smanjio na 2:1 i vratio nadu gostima. U 57. minuti sreća je okrenula leđa Modriću, jer je njegov udarac zaustavila vratnica, a okvir gola četiri minute kasnije zatresao je na drugoj strani Suarez.

U dvoboju otvorenog garda još jednom je kapitulirao Real. Ubačaj Busquetsa, a Suarez je sjajno pogodio sa oko 11 metara za 3:1.

Hat-trick fenomenalnog Suareza. Pobjegao je u kontri i rutinski zatresao mrežu za 4:1.

Pukal je petarda u 87., a strijelac je bio Arturo Vidal

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitić, Busquets, Arthur, Coutinho, Rafina, L.Suarez.

Real: Courtois; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos, Isco; Bale, Benzema.

  • +3
Barcelona - Real Madrid, 10. kolo Primere, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MARTA PEREZ/EPA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najava utakmice:

Barcelona je ponovno na vrhu Primere. Nije ovo najbolji početak sezone za njih, ni najbliže, međutim iskoristili su nekoliko kikseva svojih najvećih rivala Reala i Atletica i nakon devet kola su vodeći u Primeri sa 18 bodova. Real ima četiri boda manje i prolazi kroz jednu od najvećih kriza u posljednjih desetak godina.

U srijedu je Barca bez Lea Messija u Ligi prvaka bez problema slavila protiv vrlo dobrog Intera sa 2:0. Očekivala se napetija utakmica u kojoj su reflektori bili upereni u Maura Icardija. Icardi je naime prošao školu nogometa Barce La Masiju i bilo je zanimljivo vidjeti kako će odigrati ovaj odlični Argentinac. Icardi je skroz podbacio, Inter također i Barca je pokazala da i bez Messija može igrati odličan nogomet i slavila bez da je imalo strahovala za rezultat.

Čudno je da nema ni Messija ni Ronalda na ovoj utakmici, prvi puta El Clasico bez nekog od njih dvojice poslije 11 godina. Nekako to nije to, ali Ronaldo je napustio Real a Messi je ozlijeđen i morat ćemo se nadati da će bez obzira što nema dva najbolja igrača na svijetu u posljednjih 10 godina, El Clasico biti najbolja utakmica na svijetu kao što je to bio slučaj u većini slučajeva kada su se sastajale ove dvije ekipe.

Ernesto Valverde je vrlo zadovoljan kako je njegova momčad odigrala protiv Intera:

'Veoma sam ponosan na svoje igrače nakon pobjede protiv Intera. Bili smo apsolutno dominantni tijekom cijele utakmice i zasluženo pobijedili. Trebali smo postići još pokoji pogodak, međutim pobjeda protiv vrlo dobrog protivnika je ono što nam je trebalo prije najbitnije utakmice sezone. Svi znamo što je 'El Clasico', sve oči svijeta su uprte u nas kada igramo s Realom i zaista sam sretan što smo upisali dvije vrlo vrijedne pobjede prije ove utakmice. Nema Lea, tu ne možemo ništa, protiv Intera su ga svi igrači odlično nadomijestili i vjerujem da će biti tako i protiv Reala. Njegov oporavak ide po planu i nadam se da će vrlo brzo ponovno biti sa nama.'

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li u sastavu Barce biti Ousmane Dembele koji je u posljednjih nekoliko utakmica ostajao na klupi. Prije susreta s Interom očekivalo se da će on zamijeniti Messija, međutim na njegovo mjesto ušao je Rafinha i odigrao odličnu utakmicu. Uz Messija, Barci će nedostajati i stup obrane Umtiti te 'vječno' ozlijeđeni Vermaelen. Dvojica možda i najbitnijih igrača Barce neće biti na ovom susretu i bit će zanimljivo vidjeti može li Real to iskoristiti. Real je u utorak slavio protiv Plzena na Santiago Bernabeu sa 2:1 i time prekinuo groznu seriju od pet utakmica bez pobjede. Daleko od toga da je Real protiv slabašnih Čeha pokazao odličan nogomet, ali upisali su tri boda i to je najbitnije.

Na kraju utakmice gledatelji nisu bili zadovoljni pokazanim, jer je Plzen imao nekoliko prilika da čak uzme bod s Bernabeua. Lopeteguijeva stolica se trese već neko vrijeme. Nakon utakmice s Plzenom sportski direktor Reala Emilio Butragueno je izjavio da će Real u El Clasicu voditi Lopetegui. Nije ta izjava dala preveliku sigurnost sadašnjem treneru, jer bi vrlo vjerojatno u slučaju debakla protiv Barcelone i poraza od nekoliko pogodaka razlike Lopetegui bio bivši.

  • +4
Tottenham Hotspur - Barcelona (2. kolo Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Loša forma 'kraljevskog kluba' krenula je od samog početka sezone. Nije bilo toliko kikseva na početku, ali vidjelo se da to nije onaj nogomet kakav je krasio Real u posljednjih nekoliko sezona. Lopetegui pokušava promijeniti način igre Reala, želi da igraju što sličnije Barceloni, što im zasad ne uspijeva. Najveći problem uz neefikasnost je katastrofalno loša defanzivna tranzicija. U posljednjem susretu u Primeri, slabašni Levante im je složio nekoliko vrlo opasnih kontri iz kojih je mogao postići još nekoliko pogodaka. Levante je slavio jednu od svojih najvećih pobjeda u povijesti na Bernabeu i još više naglasio Realove probleme.

Lopetegui je prije derbija bio miran:

'Istina je da se nalazimo u krizi i da ne igramo dobro, ali vjerujem da ćemo brzo pokazati što možemo. Nije lako kada novi trener preuzme ovako veliki klub i toga ljudi moraju biti svjesni. Protiv Plzena smo odigrali solidnu utakmicu i na kraju slavili, što je i najbitnije. Sada nas očekuje spektakl na Camp Nou i vjerujem da će moji igrači odigrati najbolju utakmicu sezone.'

  • +10
La liga, Real Madrid - Levante Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Luka Modrić i Ivan Rakitić će biti u početnim sastavima svojih momčadi i nadamo se da ćemo ih vidjeti u najboljim izdanjima. Rakitić igra vrlo dobro, postigao je pogodak protiv Seville i protiv Intera bio jako dobar. S druge strane Modrić nije na razini od prošle sezone i iz Rusije. Uklopio se u sivilo Reala i bit će bitno da on bude na razini u velikom derbiju. Real je posljednji put slavio na Camp Nou prije dvije i pol godine kada je Cristiano postigao pogodak nekoliko minuta prije kraja i donio veliko veselje svojoj momčadi.

Da je Messi zdrav, Barca bi bila veliki favorit protiv zaista lošeg Reala u ovom trenutku, međutim ovako je sve otvoreno unatoč nikad slabijem Realu. Carvajal i Vinicius neće biti na raspolaganju Lopeteguiju, dok su ostali spremni za ovaj spektakl.

Inače, posljednji put kada nismo vidjeli pogodak na El Clasicu bilo je davne 2002. godine.