drastični rez

Novi trener Manchester Uniteda neće imati milosti, Old Trafford će ovog ljeta napustiti čak 12 igrača

22.04.2022 u 12:01

Bionic
Reading

U četvrtak je potvrđeno kako nizozemski stručnjak Erik Ten Hag na kraju sezone napušta Ajax nakon što je potpisao ugovor s Manchester Unitedom na tri godine. I odmah je krenuo u 'rekonstrukciju' momčadi s Old Trafforda koja će doživjeti do sada neviđene promjene

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu otkrivaju kako je Erik Ten Hag odlučio doslovno počistiti svlačionicu 'crvenih vragova'. Prema nekim najavama sigurno je da Old Trafford na kraju ove sezone napušta čak 12 igrača na koje Ten Hag jednostavno ne računa.

Jedan dio posla olakšan mu je jer čak sedmorica nogometaša Uniteda odlaze kao slobodni igrači jer im krajem lipnja završavaju ugovori. Tako će se Ten Hag na 'elegantan' način riješiti igrača kao što su Paul Pogba, Nemanja Matić, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata i Grant Lee. Klub na njima neće zaraditi, ali ogromno je olakšanje za proračun sama činjenica da su ovime eliminirane astronomske plaće koje su do sada imali.

No, Ten Hag je prekrižio još neke Unitedove zvijezde, pa će se tako na transfer listi naći Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones, Alex Telles i Anthony Martial.

Neki mediji tvrde kako je na Old Traffordu upitan ostanak Marcusa Rashforda. Ten Hag u jednoj od najvećih mladih zvijezda ne vidi kvalitetu koja mu je potrebna u momčadi 'crvenih vragova' koju gradi, pa je spreman prodati ga ako stigne zadovoljavajuća ponuda. Zainteresiranih klubova ima dovoljno, pa bi i Rashford vrlo lako mogao postati bivši.

  • +14
Liverpool - Manchester United Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Pitanje je i što će biti s Cristianom Ronaldom. Najveći problem je njegov astronomski ugovor, a ni godine mu ne idu u prilog. Ten Hag želi drastično podmladiti momčad Uniteda i dovesti neke od svojih 'štićenika' iz Ajaxa, a u tom razvoju snaga u momčadi nema mjesta za Portugalca.

Klub bi trebao napustiti i kapetan Harry Maguire, jedan od najvećih promašaja u povijesti Uniteda. Za njega su platiti 87 milijuna eura i pitanje je koliko uopće mogu zaraditi njegovom prodajom. Ako ga itko uopće želi u svojoj momčadi. Na transfer listi bi se mogao naći i golman David de Gea, no on je jedan od malobrojnih standardnih koji su zadovoljili svojim nastupima proteklih godina. Koliko je samo puta De Gea spašavao United, pa je malo vjerojatno da će se Ten Hag riješiti jednog od najboljih svjetskih golmana.

Bruno Fernandes, Raphael Varane, Jadon Sancho, Scott McTominay i možda Marcus Rashford, to su igrači oko kojih Erik Ten Hag želi graditi 'novi' United, a čelnici kluba su mu za početak osigurali čak 250 milijuna eura za pojačanja. To je novac kojeg će sigurno imati na raspolaganju, a u klubu računaju na još najmanje 150 milijuna eura koje bi trebali zaraditi prodajom 'viška' igrača. Tako bi ukupno Ten Hag ovog ljeta na kupovinu mogao potrošiti čak 400 milijuna eura!

  • +24
Everton - Manchester United, engleska liga, 9.4.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

I trebat će mu jer su na samom vrhu popisa željenih pojačanja 'zvučna' imena poput Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija, Christophera Nkunkua iz RB Leipziga i Pau Torresa iz Villarreala. Tu je i napadač Benfice Darwin Nunez te Ruben Neves iz Wolverhamptona, ali nekoliko Ajaxovih prvotimaca koje bi Ten Hag vrlo rado vidio na Old Traffordu.

No, glavni je cilj ovog ljeta kupovina pravih 'kapitalaca' - prva je želja Tottenhamov napadač Harry Kane, a onda i Declan Rice iz West Hama. Na njih je Ten Hag spreman potrošiti najveći dio novca, a potom s ostatkom 'popunjavati' najkritičnije pozicije u momčadi 'crvenih vragova'. Kako god bilo, na Old Traffordu će ovog ljeta biti vrlo prometno, kao nikad do sad.