Liga nacija

O srpskoj blamaži priča cijela Europa, čak se i Piksi zgraža. Uništili nov stadion od 28 milijuna eura

13.10.2024 u 16:57

Bionic
Reading

Srbija je sinoć u Leskovcu u trećem kolu elitne grupe Lige nacija s 2:0 pobijedila Švicarsku, no odmah nakon utakmice gotovo svi su pričali o katastrofalnim uvjetima na stadionu koji je izgrađen prije samo godinu i pol dana i koji je koštao 28 milijuna eura.

Travnjak novog stadiona totalno je devastiran, a nemar, neodgovornost i nestručnost prouzročili su veliku štetu na terenu koju do utakmice nisu uspjeli riješiti. Krivnju je preuzeo srpski nogometni savez, a Švicarci su nakon susreta rekli da se ne sjećaju kad su zadnji put igrali na gorem stadionu.

Manuel Akanji, zvijezda Manchester Cityja, nakon susreta je izjavila:

Ne bih htio ovo koristiti kao izgovor, ali očito je da nije lako igrati po ovakvom terenu. Ovo je jedan od najgorih terena na kojima sam u životu igrao", poručio je Akanji, a golman Borussije Dortmund Gregor Kobel se složio sa njim.

Teren je bio izuzetno loš. Pokušali smo igrati, ali zatvorili su Granita Xhaku i nismo se uspjeli prilagoditi. Ovo je definitivno bila loša utakmica za nas, rekao je Kobel.

O očajnim uvjetima na stadionu Dubočica govorio je i izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi, koji se zgražao kako je moguće da tako nov travnjak može u kratko vrijeme biti devastiran.

Oglasio se i FSS

FSS je na nekoliko tjedana zabranio utakmice na Dubočici kako bi se travnjak oporavio, no ništa nije pomoglo, pa se javnosti obratio tajnik FS Srbije Branko Radujko:

'Čestitam igračima i stručnom stožeru reprezentacije Srbije na izuzetnoj borbi i zasluženoj pobjedi nad Švicarskom. Također, želim da se zahvalim našim navijačima, medijima, bivšim reprezentativcima, državnom rukovodstvu i ostalima koji su nesebično podržali reprezentaciji sinoć u Leskovcu', rekao je pa je dodao:

Dojam velike pobjede pokvarilo je loše stanje travnjaka za koje odgovornost preuzima savez. Ono je posljedica lošeg održavanja u minulom razdoblju, a taj je propust jasan pokazatelj nemara i neodgovornosti. Država nije gradila stadione kako bi ih netko neodgovorno koristio. Oni su vrijednost za budućnost i tako ćemo se odnositi prema njima. Uvjeren sam da će se to ubrzo riješiti kako bismo postavili najviši standard, uključujući i stanje nogometnih travnjaka.'