ŠTO ĆE REĆI GATTUSO?

Odustaje li Hajduk od utrke za naslov? Odlazi Pukštas, a pojačanja nisu opcija

17.08.2024 u 08:59

Bionic
Reading

Ispadanje iz Europe nije samo naljutilo navijače Hajduka već i utjecalo na klupske odluke. Na prvu se čini kao da Bijeli odustaju od utrke za naslov prvaka

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić je sinoć za Dnevnik Nove TV komentirao stanje u klubu nakon debakla u Europi te potvrdio da Rokas Pukštas napušta Bijele.

'Trenutno smo u pripremi prodaje jednog igrača. To je Rokas Pukštas', rekao je Bilić te dodao da neće biti ulaznih transfera. Sve je to, jasno je iz izjave, cijena ispadanja Hajduka iz Europe.

'Naš primarni cilj je bio plasman u Europu, taj cilj nam je ostvario puno bolju financijsku situaciju. Mi moramo malo prilagoditi budžet za sljedeću sezonu. Situacija nije loša. Imali smo plan u slučaju plasmana u Europu za pojačanje i dovođenje jedne devetke. Svakako će to biti potrebno ako budemo tanki. Klub si financijski ne može priuštiti transfere. Realno je da ih više ne bude'', poručio je predsjednik Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +14
Hajduk - Ružomberok, igrači Hajduka nakon poraza, 15.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX sport

Kako će se ova izjava odraziti na suradnju s trenerom Gennarom Gattusom koji ima predsjednikovu puno podršku, ali istovremeno javno traži pojačanja ostaje za vidjeti.

Podsjetimo Gattuso je rekao:

'Klub dobro zna situaciju, zna što mi treba. Oni znaju da mi treba još igrača. Očekujem dobru sezonu. Nećemo plakati, dignut ćemo glavu. Nemamo momčad za igrati na dva kolosijeka. Mnoštvo je mladih igrača koji nisu spremni, ali će s vremenom rasti. Nakon ovakvog poraza ne bih pričao o igračima koji bi mogli doći. To su pitanja za sportskog direktora i predsjednika koji mogu reći kakva je situacija. Najbolje je pitati klub da objasne potencijal za dovođenje novih igrača'.

Odgovor je dobio, čini se da će nakon nedjeljnog susreta s Varaždinom u 3. kolu SuperSport HNL-a (18:50 sati, MAXSport 1, MAXtv) neke stvari morati na čistac. A ovakav rasplet situacije samo Varaždincima ide u prilog.

Dinamo dominira, Hajduk je već kiksao kod Lokomotive i izgubio dva boda, Ivan Perišić je digao sidro. Na polovici kolovoza situacija se ne čini bajna. Kao da je Hajduk odustao od borbe za naslov prvaka.

Prilog Nove TV možete pogledati OVDJE.