šafarić najavljuje

Hajduk je uzdrman, a to je velika prilika za Varaždin: Idemo po pozitivan rezultat

16.08.2024 u 13:53

Bionic
Reading

Prvu utakmicu nedjeljnog programa 3. kola SuperSport HNL-a na Poljudu igraju Varaždin i Hajduk (nedjelja, 18. kolovoza, 18.50 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener Varaždinaca Nikola Šafarić

Varaždinci u prva dva kola ne znaju za poraz, ali u isto vrijeme nisu osjetili ni slast pobjede. I da, nisu primili, ali nisu još ni zabili gol u novoj sezoni SuperSport HNL-a!

Odigrao je Varaždin dva puta 0:0, prvu u gostima kod Gorice, a onda i doma s Rijekom. A trener Nikola Šafarić sad će povesti momčad put Splita gdje ih u nedjelju (18.50 sati, MAXSport1, MAXtv) na Poljudu čeka Hajduk koji je uzdrman nakon neočekivanog debakla i ispadanja iz Europe.

'Čeka nas zahtjevna utakmica. Vidjeli smo jučer Hajduk u jednom od boljih izdanja u ovih nekoliko utakmica koliko je do sada odigrano. Na žalost, nisu imali sreće i nesretno su izgubili, iako su bili bolji suparnik. Vidjeli smo neke situacije koje i nas očekuju u nedjelju, vidjeli smo neki model koji nam možda može biti preslika, ali na malo drugačiji način. Znamo na koji ćemo se način pripremati protiv njih, što nas tamo očekuje, od atmosfere, do Hajduka koji je uvijek favorit na domaćem terenu, ali mislim da smo pokazali da imamo načine i model kako ih se može dobiti. Idemo po pozitivan rezultat, nadam se da ćemo kao momčad izgledati dobro, kao i u prošle dvije utakmice, i da nas konačno krene i gol', rekao je u najavi susreta s Hajdukom trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin odlazi u goste ranjenom Hajduku koji je sinoć neočekivano završio svoj ovosezonski europski put...

'Vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati. Protiv Rijeke se nametnulo da od početka stanemo više gore, napravimo pritisak, gdje smo bili dominantni prvih dvadesetak minuta, kasnije se to malo promijenilo. Moramo se aktivno braniti, čekati šanse iz polukontre i kontre, a kada budemo na lopti da budemo dobri, kvalitetni, da se odmaramo na lopti, da imamo progresiju, a ne da tapkamo na mjestu i da nigdje ne odmičemo', kaže Šafarić te otkriva koliko interni problemi u Hajduku mogu utjecati na njihovu igru u nedjeljnom susretu:

'Svi znamo kako je teško igrati u Splitu jer se od Hajduka uvijek očekuje da pobjeđuje, pogotovo kada igra kod kuće. Bitno je da se izdrži početni pritisak kojeg će sigurno biti s njihove strane, ali očekujemo i pad u igri jer velike su vrućine i ritam četvrtak-nedjelja će sigurno ostaviti traga. Moramo biti strpljivi, aktivni, da držimo jedan određeni tempo i dobro stojimo na terenu, onda se može puno toga desiti.'

U posljednjem susretu na Poljudu Varaždin je u 33. kolu prošle sezone, u susretu koji je odigran 5. svibnja ove godine, pobijedio 1:0, golom Drožđeka, koji nije više u varaždinskoj svlačionici.

  • +30
Varaždin - Rijeka, SuperSport HNL, 11.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Svaka je utakmica za sebe. Taj je susret odigran kada je prvenstvo već bilo pri kraju. Hajduk je bio siguran da ima treće mjesto i nije bio tako veliki natjecateljski naboj kao što je sada jer su kiksali protiv Lokomotive. Izgubili su dva boda u posljednjim sekundama i tražit će pobjedu kod kuće. Nas drži rezultat iz prošle sezone i vjerujemo da možemo ponoviti takvu igru. Igračima cijelo vrijeme govorim da samo moramo vjerovati u sebe, znamo da vrijedimo i siguran sam da će golovi doći jer igru imamo, dobro izgledamo na terenu i samo trebamo biti strpljivi', razmišlja Šafarić koji se nada kako će do kraja prijelaznog roka biti još dolazaka u varaždinsku momčad:

'Nadam se da će biti. Imali smo i sada nekih dogovora, koji se ma kraju ipak nisu realizirali. Radimo još na dva-tri kvalitetna pojačanja, ali nije gotovo dok nije potpisano. Imamo još skoro mjesec dana prijelaznog roka, tako da je sve moguće', zaključio je Šafarić.

Standings provided by Sofascore