supersport hnl

Dinamo u derbiju 3. kola večeras dočekuje Šibenik; evo gdje gledati utakmicu

16.08.2024 u 09:48

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 3. kola SuperSport HNL-a večeras na Maksimiru igraju Dinamo i Šibenik (MAXSport1, MAXtv). Sudar je ovo momčadi koje su u novu sezonu krenule s dvije pobjede

Dinamo je u 1. kolu pobijedio Istru 1961 5:0, a prošle su nedjelje 'modri' slavili u gostima kod Osijeka 2:1 golom Ristovskog u 95. minuti susreta. Povratnik u SuperSport HNL Šibenik se također može pohvaliti pobjedom na Opus Areni, u 1. kolu su slavili 2:1, a u prošlom su na svom Šubićevcu 2:0 svladali Slaven Belupo.

Sad Šibenčani stižu na Maksimir (petak, 16. kolovoza, MAXSport1, MAXtv), a trener Mario Carević nada se da bi njegovi igrači mogli iznenaditi aktualnog prvaka.

'Maksimalni respekt prema Dinamu, pogotovo ove sezone, jer imaju širok roster dobrih igrača. Naravno da ovo nije derbi. Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka patnja u obrani, ali želim se nadati', rekao je u uvodu trener Šibenika Mario Carević te nastavio:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nismo u situaciji maštati o ne znam čemu ove sezone. Tri gostovanja zaredom olakšana su nam s ovih šest bodova iz prva dva kola, ali neće nas stanje na tablici uljuljati. Dinamo je nagrada za igrače koji su u drugoj ligi izborili prvu. Mentalitet i volja morat će nadoknaditi neke nedostatke.'

Carević je na Maksimiru spreman na sve, zna da će Dinamo imati posjed lopte, a Šibenik će čekati priliku iz kontri...

'Domaćin će preuzeti dominaciju, a mi ćemo pokušati iznenaditi iz kontranapada i biti nešto konkretniji nego u prvom kolu, biti cijelo vrijeme koncentrirani, povremeno igrati visoki presing. Njihova oba krila znaju biti dobro izolirana pa ćemo to morati uduplavati, što će njima otvarati međuprostore na pozicijama koje naši igrači napuste, što pogoduje Petkoviću. No nema popuštanja ni kalkuliranja s momčadi, ako želimo graditi pobjednički mentalitet. Nadu nam nitko ne može oduzeti', zaključio je Carević.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Dinama Sergej Jakirović respektira momčad Šibenika...

'Imamo maksimalan respekt prema Šibeniku, šest bodova su osvojili u dva kola, na teškom gostovanju u Osijeku, a potom to potvrdili s novom pobjedom. Vodi ih dobar i ambiciozan trener, dugo je s ovom momčadi, prošli su cijelu drugu ligu zajedno, vidi se dosta mehanizama u igri, znaju što žele. Ne znam je li ijedan drugoligaš ikad uspio u prva dva kola dohvatiti šest bodova. Pokazali su da ih moraš respektirati, mogu te kazniti, igraju dugo zajedno, imaju glavu i rep, morat ćemo biti maksimalno fokusirani', rekao je Jakirović u najavi večerašnje utakmice (21 sat, MAXSport1, MAXtv).

>> više statistike potražite OVDJE.

  • +12
Osijek - Dinamo (11.8.2024.), 2. kolo SuperSport HNL Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov
Standings provided by Sofascore