veliko razočaranje

Trener Osijeka nakon drame i ispadanja iz Europe rekao cijelu istinu o stanju u momčadi

16.08.2024 u 09:15

Bionic
Reading

Neutješan je nakon ispadanja iz Europe bio trener Osijeka Federico Coppitelli. Još je jedna 'luda' utakmica otišla do jedanaesteraca, a tamo je u pravoj drami na kraju slavila azerbajdžanska Zira te tako izbacila Osijek iz Konferencijske lige

Osijek je u Bakuu odigrao jednu od svojih najluđih europskih utakmica. I nažalost završio svoj put u kvalifikacijama Konferencijske lige, budući da je Zira slavila nakon drame jedanaesteraca slavila.

Prethodno je bilo neriješeno 2:2, uz činjenicu da je Osijek dva puta imao vodstvo, ali ga nije uspio zadržati. Zira je svoj drugi gol zabila u 90. minuti i tako nastavila 'prokletstvo' u samom finišu utakmice koje Osijek prati u zadnje vrijeme.

'Imali smo lošu sreću. Imali smo kratak roster, nismo imali puno mogućnosti u izboru igrača, što nas je u konačnici skupo koštalo. A Zira je dobra momčad, u prošlom prvenstvenom kolu odmorili su šestoricu igrača koji su počeli ovu utakmicu, a mi taj luksuz nismo imali. Moram zahvaliti svojim igračima, došli smo u Baku s jednim braničem. Nejašmić, središnji vezni, odigrao je 120 minuta kao stoper', kazao je trener Osijeka Federico Coppitelli te nastavio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mislim da dijelimo tugu i osjećaje kao i svi navijači Osijeka. Tu je opet nevjerojatan trud momčadi koja je igrala danas. Mislim da su dečki uvijek jedan korak ispred i napreduju. Igrači poput recimo Nejašmića odigrali su vrhunsku utakmicu. Ne volim sada biti ovdje i sve skupa objašnjavati, zato što izgleda da nam nešto nedostaje. Rezultat toga je ispadanje iz ovoga natjecanja iako sam prilično siguran da smo zaslužili proći dalje. Obje utakmice imale su svoje epizode izvan nekakvog konteksta. Imali smo protiv sebe dva kaznena udarca u praktički neopasnim situacijama. I onda još i ta epizoda s penalima u kojima smo bili loši. Zato nam je sve ovo jako teško palo', istaknuo je Coppitelli.

Ni u produžecima nije pala odluka o pobjedniku, a jedanaesterci su donijeli novi razočaravajući nastavak za momčad Osijeka. Samo jedan gol iz pet penala najbolje svjedoči o tome...

  • +16
3. pretkolo Konferencijske lige, Osijek - Zira (8.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

'Danas smo igrali protiv momčad koja je u nedjelju odmorila sedam svojih igrača. Naši su dečki morali igrati u visokom ritmu svih 120 minuta, Mogu biti siguran da je njihov trud bio nevjerojatan. I znam sada da je svima teško, ali sam ponosan na njih. Ova ekipa se razvija zajedno na pravi način. Nažalost, opet smo u zadnjim minutama imali poteškoća u čuvanju dobrog rezultata, a to može ovisiti o mnogo aspekata: mentalnih, fizičkih i drugih. Moram reći da sam u karijeri proživio ovakve situacije, kada gradiš nešto bitno, kao što mi sada radimo. Tada su sve povratne informacije bitne. Također, danas smo ovdje osjetili toplu domaćinsku atmosferu, momčad je dobro odgovorila i odigrala kvalitetno. Imali smo ideju, nažalost s pogreškama koje smo radili tijekom utakmice. I naravno da možemo biti tužni nakon svega', zaključio je Coppitelli.