KRAJ NADE

Suze i očaj za Osijek; Bijelo-plavi primili gol u zadnjoj minuti i ispali nakon penala

15.08.2024 u 21:29

Bionic
Reading

Osijek je dvaput vodio (1:0, 2:1), ali se domaćin dvaput vraćao u utakmicu. Uzvrat je završio 2:2, pa su se tako igrali produžeci, a o prolasku su odlučili kazneni udarci. Tu je Zira bila bolja s 2:1 i na kraju slavila

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli izboriti prolazak u posljednje, 4. pretkolo Konferencijske lige, u uzvratnom dvoboju 3. pretkola u Bakuu ispali su od domaće Zire nakon raspucavanja sa 2:1 što im je uz 1-1 iz prve utakmice otprije tjedan dana bilo dovoljno za ostanak u Europi.

Nakon 90 minuta bilo je 2:2, a kako je i prvi susret prije tjedan dana u Osijeku završen remijem 1:1, igralo se dodatnih pola sata tijekom kojih se rezultat nije mijenjao pa je o konačnom pobjedniku odlučivano udarcima s bijele točke prilikom kojih su domaći bili bolji sa 2:1.

Golove za Osijek postigli su Vedran Jugović (37. minuta) i Anton Matković (81.), dok je Zira uspijevala izjednačiti preko Kismana Alijeva (55., penal) i Davita Volkova (90.).

U vrlo lošem prvom poluvremenu Osijek je ipak stigao do prednosti kada je Jurišić probio lijevi bok i ubacio prizemnu loptu u domaći peterac gdje se najbolje snašao Jugović i proslijedio loptu iza nemoćnog Tiaga Silve.

Jurišić skrivio penal

No, ono dobro što je napravio tada Jurišić je pokvario početkom drugog poluvremena kada je nesmotreno uklizao s podignutim rukama u svom kaznenom prostoru pa ga je lopta pogodila upravo u ruke, a austrijski sudac Weinberger je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Alijev.

Osijek je bez prevelike igre u 80. minuti stigao do nove prednosti. Mikolčić je ubacio iz slobodnog udarca u 16-erac, lopta je pogodila Ademija u petu i slučajno se odbila na glavu Matkoviću koji se odlično snašao i pogodio mrežu suparnika.

Fenomenalne škarice u zadnjoj minuti

No, niti tu prednost Osijek nije uspio sačuvati, a za to je zaslužan Volkov koji je najljepšim potezom na utakmici, škaricama s vrha kaznenog prostora pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Čavline.

Prilikom izvođenja 11-eraca briljirali su vratari, domaći Thiago Silva je zaustavio čak četiri od pet udaraca Osječana pa hrvatskom predstavniku nisu pomogle niti tri obrane njegova vratara Čavline. U petoj seriji Thiago Silva je obranio udarac Mikolčića, a Utzig je uspio ostati miran i svladati Čavlinu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport