teška 'sića'

Evo koliko je Hajduk zaradio u Europi; neće biti dosta ni za plaću Ivana Rakitića...

16.08.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Hajduk je i ove sezone svoj europski put završio u 3. pretkolu Konferencijske lige. Za 'bile' je sad koban bio slovački Ružomberok, a na Poljudu se nakon novog debakla ozbiljno moraju pozabaviti financijama

Ostat će poprilična 'rupa' u ovogodišnjem proračunu Hajduka jer su na Poljudu najozbiljnije računali na plasman u jednu od skupina Konferencijske lige koja bi klubu priskrbila oko tri milijuna eura.

No, 'bili' su doživjeli novi debakl, ponovno su ispali u 3. pretkolu i od financijskog 'poguranca' kojim UEFA već godinama izdašno nagrađuje najuspješnije klubove u svojim natjecanjima opet neće biti ništa.

Sam proračun Hajduka ovim ispadanjem navodno nije uzdrman, ali sigurno je da će 'bili' do kraja prijelaznog roka morati prodati neke od aktualnih prvotimaca kako bi barem privremeno 'pokrpali' rupe u proračunu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX sport

Jer Hajduk je ispadanjem u 3. pretkolu Konferencijske lige od Uefe dobio točno 550.000 eura i to je za 'bile' u ovom trenutku doslovno sitniš. Svedeno u konkretne okvire - tih 550.000 eura zarađenih u Europi nije dovoljno ni da pokrije godišnji ugovor Ivana Rakitića koji je navodno oko 600.000 eura!

Teški su dani pred čelnim ljudima Hajduka, a ni igračima neće biti ništa lakše...

  • +14
Hajduk - Ružomberok, igrači Hajduka nakon poraza, 15.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic