pravda i jednakost

Opravdane drakonske kazne; u Španjolskoj se dogodilo nešto neviđeno na tim prostorima!

10.06.2024 u 14:47

Bionic
Reading

Iako zna biti arogantan, brazilski čarobnjak s loptom ne zaslužuje biti diskriminiran na rasnoj osnovi, jer prahistorijska vremena trebaju ostati iza nas te ovakvim uvredama nema mjesta u suvremenom svijetu

Tijekom današnjeg dana se u Španjolskoj dogodilo nešto dosad neviđeno na tim prostorima. Naime, tri navijača Valencije osuđena su na osam mjeseci zatvora zbog rasnog vrijeđanja Viniciusa Juniora tijekom utakmice La Lige u svibnju 2023. Ta je utakmica završila porazom Los Blancosa 1:0 te je Vinicius pritom zaradio i crveni karton u 97. minuti.

Trojici navijača također je izrečena zabrana ulaska na stadion u trajanju od dvije godine i plaćanje troškova sudskog postupka. Ovo je prva kaznena presuda za rasističko zlostavljanje nogometaša u Španjolskoj, no zasigurno ne i zadnja.

Koliko god da je igrač antipatičan, arogantan ili slično, ovakvim izljevima mržnje nema mjesta u današnjem svijetu te se svaki ovakav ispad mora nastaviti strogo kažnjavati dok se god ovakvo neprimjereno ponašanje u potpunosti ne istrijebi.