ne planiraju stati

Engleski trećeligaš je na pomolu velikog transfera; vraćaju ga iz golferske mirovine!

10.06.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Wrexham je sastavio momčad za League One nakon što je konačno izašao iz Nacionalne lige, a njihov se plan isplatio jer su osigurali uzastopna promaknuća

Suvlasnik Wrexhama, Rob McElhenney, podsjetio je Garetha Balea da je njegova ponuda 'još uvijek na stolu' dok nastavlja pokušavati uvjeravati velšku legendu da se vrati iz mirovine.

Bale još uvijek ima samo 34 godine i šokirao je obožavatelje kada je u siječnju 2023. objavio svoje povlačenje iz nogometa, provodeći manje od godinu dana u Major League Soccer klubu Los Angeles FC nakon što je napustio Real Madrid. Smatran je jednim od najvećih igrača svoje generacije i osvojio je pet trofeja Lige prvaka s Los Blancosima te ćemo uvijek pamtiti onaj gol škaricama u finalu Lige Prvaka protiv Liverpoola.

Bivši kapetan Walesa volio je igrati za svoju zemlju i ostvario je životni san, da igra na Svjetskom prvenstvu, 2022. godine im je pomogao da se kvalificiraju po prvi put nakon 1958. Ali napet odnos pred kraj njegove karijere u Madridu doveo je do optužbi da je za Balea najvažniji bio... golf. Naposljetku se potpuno povukao iz nogometa nakon kratkog boravka u Sjedinjenim Državama.

McElhenney je dao nekoliko ponuda Baleu u pokušaju da oživi njegovu nogometnu karijeru i želi ga učiniti licem Wrexhama. Bale je odbio početnu ponudu prošle godine, ali McElhenney je napravio još jedan pokušaj nakon što je Wrexham promovirao u League One, treću englesku ligu.

'Gareth Bale je još tehnički dostupan! Zamolio sam ga prošle godine i samo ću reći Garethu da je ponuda još uvijek na stolu,' rekao je McElhenney za The Athletic.

'Dopustit ćemo mu da igra golf kad god želi. Samo da dolazi na treninge par puta tjedno, pa ćemo smisliti kako da ga ubacimo u tim.'

Wrexham je samo jednom promoviran u drugu englesku ligu, a njihov mandat u Championshipu je trajao između 1978.-1982., prije nego što su ispali.