NAPOKON ZAIGRAO

Oršić zaigrao i zaludio navijače: 'Tek sad vidimo kakvu smo igračinu dobili'

22.08.2024 u 23:31

Bionic
Reading

Turski Trabzonspor odigrao je 0:0 na gostovanju u Švicarskoj kod St. Gallena u play-offu Konferencijske lige, a Mislav Oršić proveo je 62 minute u igri za turski klub.

Nakon što nije bio prijavljen za treće pretkolo Europske lige, činilo se da je Oršić otpisan u turskom Trabzonsporu. Međutim, sve je promijenila ozljeda Anthonyja Nwakaemea, 35-godišnjeg Nigerijca koji je ovog ljeta stigao u Trabzonspor iz Saudijske Arabije.

Oršić je protiv Švicaraca zaigrao od prve minute na lijevom krilu i odmah oduševio navijače Trabzonspora. Dok je on bio na travnjaku, Trabzonspor je bio bolja i opasnija momčad. Oršić je prema domaćem golu uputio četiri udarca, najviše na utakmici.

'Oršić je jedini dobitak ove utakmice', 'Tek sad vidim kakvu smo igračinu dobili', 'Oršić je bio nezaustavljiv', 'Koliko dobro je Oršić odigrao, najbolje pokazuje statistika prvog i drugog poluvremena. U prvom dominirali, u drugom smo nestali', 'Oršić mora biti prvi izbor na lijevom krilu', 'Smijem se kladiti da će Oršić biti najveće pojačanje ove sezone', samo su neki od komentara oduševljenih turskih navijača na društvenim mrežama.

Oršić, 31-godišnji krilni nogometaš, stigao je u Trabzonspor prošlog ljeta za dva i pol milijuna eura iz Southamptona. Na jednom od prvih treninga je doživio tešku ozljedu i na travnjak se vratio tek u travnju ove godine. Prošle sezone je Oršić skupio 60 minuta, a na startu ove je nastupio u samo jednoj od četiri utakmice i odigrao 10 minuta. Ovog ljeta povezivao se s povratkom u Dinamo. Podsjetimo, u Dinamu je pet sezona prije nego je u siječnju 2023. godine za 5.75 milijuna eura otišao u Southampton u kojem se nije naigrao.