ovo mu je zadnja prilika

Otkriven pravi razlog prekida suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića

28.03.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Razlaz Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića i dalje je glavna vijest u sportskom svijetu. Izvori bliski srpskom tenisaču sad navode kako je Đoković jednostavno morao potražiti novog trenera jer si je za ovu sezonu zacrtao samo jedan cilj te će učiniti baš sve da ga i ostvari

Novak Đoković (36) je 'prelomio' te je nakon više od pet godina raskinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem. Srbin se na ovaj radikalni potez odlučio nakon neuspjeha u Indian Wellsu, a odmah nakon toga je otkazao i nastup na Masters 1000 turniru u Miamiju.

Već se tada nešto opasno 'kuhalo', a desetak dana kasnije Đoković je objavio kako mu Goran Ivanišević više nije trener. I da, njihov je odnos bio više nego turbulentan, sigurno je da ni Novak ni Goran nisu osobe s kojima je lako surađivati, no obojica su velikani svjetskog tenisa, ujedno su i prijatelji pa je suradnja potrajala više od pet godina.

Izvori bliski Novaku Đokoviću sad otkrivaju zašto se najtrofejniji svjetski tenisač odlučio usred sezone raskinuti suradnju s Ivaniševićem. Naime, Srbin si je za ovu godinu zacrtao jedan cilj te će učiniti baš sve kako bi ga na kraju i ostvario.

Dakle, Novak Đoković je osvojio sve što se osvojiti moglo? Ne, nije! Kako bi zaokružio savršenu priču nedostaje mu 'samo' zlatna medalja s Olimpijskih igara! Iz Pekinga 2008. godine Đoković ima broncu u pojedinačnoj konkurenciji, ali 'žulja' ga to zlato i želi ga uzeti prije kraja karijere.

A Olimpijske igre u Parizu su mu posljednja prilika, jer jednostavno je nevjerojatno da bi Đoković - ako se u međuvremenu ne umirovi - 2028. godine u Los Angelesu bio kandidat za medalju.

Zato je Đoković odlučio krenuti na sve ili ništa, otkrio je sve karte i bacio se na posao kako bi se što bolje pripremio za nastup u Parizu. A za to mu treba trener koji je 'specijaliziran' za zemljanu podlogu jer će se olimpijski turnir u tenisu igrati - logično - na terenima Roland Garrosa.

Pa je 'glavom platio' trener Goran Ivanišević koji kao nije baš neki 'zemljani specijalac', ali je Đoković zato u njegovom trenerskom mandatu osvojio dva (2021., 2023.) od ukupno tri Roland Garrosa u karijeri. Toliko o tome da Zec nije 'specijalac', ali Đoković misli da mu ipak treba nešto više i radikalna promjena jer je postao 'predvidljiv' u igri.

Đoković će tako u nastavku sezone s novim trenerom 'forsirati' turnire na zemljanoj podlozi, sve kako bi se što bolje pripremio prvo za Ronald Garros (od 20. svibnja do 9. lipnja), a potom i za olimpijski turnir (26. srpnja do 11. kolovoza). Možda mu se i isplati...