VELIKAN STARE DAME

Ove izjave imaju težinu; evo što misli o Pjaci, a osobito o Mandži u Juveu

03.08.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Marco Tardelli (61) deset je godina nosio dres Juventusa, a velikan Stare dame sada je prokomentirao nove igrače u klubu te se osvrnuo na hrvatske reprezentativce

Tardelli je igrao na poziciji defenzivnog veznjaka i najuspješnije razdoblje karijere bilo mu je u Juventusu s kojim je osvojio pet naslova Italije, ali i po jedan Kup prvaka, Kup kupova i Kup UEFA-e. Dodajmo da je s reprezentacijom bio svjetski prvak 1982. godine.

Velika karijera i jasno je kako ono što on govori ima težinu u svijetu nogometa na Apeninskom poluotoku. Uoči nove sezone, za Gazzettu dello Sport govorio je o sadašnjoj momčadi Juvea, a dio prostora dobili su i hrvatski nogometaši Marko Pjaca i Mario Mandžukić.

Podsjećamo, Pjaca je nedavno stigao za 23 milijuna eura uz Dinama, a mediji su ga predstavili kao veliko pojačanje.

'On je talentiran, ali pričekat ću da kažem konačan sud. Govorilo se da je i Balotelli fenomen i da će promijeniti nogomet, ali to se nije dogodilo. Nogomet je njega promijenio', suzdržan je bio Tardelli.

No, zato su pohvale stigle na račun Mandžukića koji je dobio strašnu konkurenciju u Gonzalu Higuainu.

'Što Gonzalo Higuain donosi Juventusu? Puno golova. Ali Higuain nije Mandžukić. Mandžukić je bio ključan igrač, prvi u presingu. On napada svakog na terenu što daje ekipi slobodan prostor. Higuain je drukčiji napadač. Govorimo o sjajnom igraču koji Juveu daje nadu za osvajanje Lige prvaka.'