POBJEDA JE IMPERATIV

Ove Kulenovićeve riječi jasan su signal svim Dinamovim navijačima

19.08.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Pred Dinamom ovog utorka od 21 sat prva je utakmica play-offa Lige prvaka. Gosti u Zagrebu bit će nogometaši azerbajdžanskog Qarabaga, koji su u 3. pretkolu iznenadili Ludogorec. Posebno impresivna bila je uzvratna utakmica u kojoj su Azeri slavili 7:2

Dinamo je sjajno ušao u sezonu, u tri utakmice ima tri pobjede, uz gol-razliku 10:1. Od tih deset golova, tri 'potpisuje' Sandro Kulenović. Znači, u dobroj je formi na početku sezone.

No, iako je došao na press-konferenciju, nije sigurno da će krenuti u taj dvoboj.

'Kule voli biti u mojem društvu, dobri smo si. Kule je u rosteru za sutra, nismo još odlučili u kojem sustavu igramo', šalio se trener Jakirović. A evo što kaže Kulenović, odnosno može li obećati gol i Qarabagu?

'Meni je drago da momčad izgleda dobro i zabija puno golova. Što se tiče mene, drago mi je i sretan sam zbog dobre forme. Na meni je da nastavim tako, koliko god minuta igrao. Želimo vratiti Ligu prvaka na Maksimir, dobro je raspoloženje u klubu, trebamo biti na još većoj razini nego u prva tri kola'.

Protiv Šibenika ste odigrali sjajnu kombinaciju s Petkovićem. Imate li ih još.

'Ne bi bilo dobro ako bi odavao naše kombinacije! Puno vremena provodimo uvježbavajući prekide. To je važan aspekt modernog nogometa i posvećujemo mu puno vremena'.

Što očekujete od vaših obrambenih zadataka protiv Qarabaga?

'Otkako je došao trener Jakirović težimo igrati visoki presing. To se vidi posljednjih mjeseci, stišćemo protivnika, to će biti cilj i u ovoj utakmici. Naravno, ponekad treba stati i odmoriti, ne možete stiskati 90 minuta... To će biti jako važno'.

  • +33
Dinamo - Šibenik (16.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Dinamo - Šibenik 3:0 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport