SVE ZA POBJEDU

Sergej Jakirović s puno respekta o Qarabagu: To nije azerbajdžanska momčad

19.08.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Dinamo u utorak od 21 sat igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, a suparnik Modrima na maksimirskom stadionu bit će Qarabag

Dinamov odličan ulazak (op.a tri od tri u prvenstvu, uz gol razliku 10:1) u sezonu dobit će 'ocjenu više' ako u utorak momčad Sergeja Jakirovića napravi korak prema plasmanu u najelitnije klupsko natjecanje...

Modrima bi, ukoliko prođu Qarabag, to bilo deveto sudjelovanje u Uefinoj Ligi prvaka.

Ovo će biti i treći okršaj s klubom iz Azerbajdžana. U prvom, a bio je to okršaj prvog pretkola LP-a 2007. godine, protiv Hazara u prvoj je utakmici bilo 1:1, a potom je u uzvratu Dinamo slavio 3:1. U sezoni 2011/12, u drugom pretkolu LP-a Dinamo je 'preskočio' Neftči. U Zagrebu je bilo 3:0, a u uzvratu 0:0.

Prema tome, jasno je da zagrebačka utakmica ima posebnu važnost.

'Igramo s ozbiljnom ekipom, koja je dugo na kupu. Držali su Bayer Leverkusen na konopcu. U prošlom pretkolu zabili sedam golova, dobrih igrača, puno automatizama, dobrih individualaca, tako da ćemo morati biti koncentrirani, pa da uz pomoć navijača da pobijedimo i mirni odemo na uzvrat', rekao je trener Jakirović.

'Svi smo zdravi, osim kapetana Ademija. Vidjet ćemo danas u kakvom je stanju te hoće li biti na dispoziciji za utakmicu'.

Kulenović je na pressici. Znači li da će krenuti sutra, odnosno da Dinamo ide s dva napadača?

'Ha, ha... Ne, Kulenović voli biti uz mene. No, ne znači ništa. On je sutra među kandidatima'.

U utorak bi bilo važno pobijediti, tim prije što su prethodna dva ogleda s azerbajdžanskim ekipama pokazale da su ključne utakmice igrane u Zagrebu.

'Ja bih volio da se odluči, ali ovo je prvo poluvrijeme. No, bez obzira s kakvom razlikom pobijedili, nitko ne garantira da ćemo proći. Znali smo prije gubiti i kada bi imali dva gola prednosti. S time što ovo zapravo nije azerbajdžanska momčad. Ima jako puno stranaca, Francuza, Brazilaca, Kolumbijca, Alžirca...'.

  • +33
Dinamo - Šibenik (16.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Koja je najveća kvaliteta Qarabaga?

'Prema naprijed imaju baš jako dobre igrače. Tu su Benzia, Zoubira, Juninha u napadu...Romao je njihova verzija Mišića, organizira igru. Imaju jako dobar učinak, ostaje za vidjeti je li obrana njihova slabost. Tko ima prednosti, ima i mane... Neću puno otkrivati, ali mislim da ih možemo napasti s loptom'.

Qarabag je protiv Leverkusena izgubio u posljednjim minutama...

'Vidim i da je Leverkusen sad u Superkupu opet zabio u 88. minuti! Vrlo je jednostavno, igra se do kraja utakmice. Zatim sam rekao kako moramo biti koncentrirani 90 plus minuta. Kako smo znali zabijati u nadoknadi, tako smo i primali golove. Istina je da Dinamo ima pobjednički mentalitet, ali moramo biti maksimalno usredotočni u fazi obrane'.

Je li ovo za vas najveća utakmica u karijeri?

'Sigurno da je najveća, dao bih sve da ostvarimo plasman u Ligu prvaka. Znam da su mi odbrojavali, ali to je život. No, ključno mi je da se mi nismo predavali'.

Petar Sučić u reprezentaciji?

'Došao je ofokus nakon sjajne sezone, i nakon Brozovićeva odlaska, Petar bi ga po kapacitetima mogao zamijeniti. Iako je Brozovića teško nadomjestiti. On je skroman i karakteran dečko, samo tako treba nastaviti raditi'.

Dinamo - Šibenik 3:0 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport