MODRIMA TREBA MENALO

Dinamu sudi Šveđanin kojeg pamte Gvardiol i Šutalo. Ali i Thomas Tuchel

18.08.2024 u 13:32

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama ovog je utorka (21 sat) prva utakmica play-offa Lige prvaka, a u Maksimir dolazi azerbajdžanski Qarabag. Osim suparnika, u Zagreb dolazi i švedska sudačka delegacija, na čelu s Glennom Nybergom

Sudio je ovaj Šveđanin Dinamu u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2021. godine u utakmici drugog pretkola na Cipru, kada su Modri slavili protiv Omonije 1:0. Luka Menalo je bio strijelac jedinog gola.

Iste te godine sudio je Dinamu i u utakmici petog kola Europske lige u kojoj je Dinamo protiv Genka na Maksimiru odigrao 1:1 (opet je Menalo bio strijelac).

Ali sudio je Nyberg i juniorima Dinama u kolovozu 2020. godine, u Ligi prvaka za mlade. Tada je 'izmasakrirao' Dinamo, kojem je u srazu s Benficom (op.a. Portugalci su u Nyonu slavili 3:1) pokazao čak šest žutih, odnosno dva crvena kartona. Za momčad koju je vodio Goce Sedloski tada su igrali Joško Gvardiol, Joško Šutalo, Niko Janković...

Glenn Nyberg ima veliko povjerenje UEFA-e, te je sudio i na Europskom prvenstvu, a pravdu je dijelio i na Olimpijskim igrama u Parizu

Zanimljivo je da je ostao upisan kao sudac zbog kojeg je Thomas Tuchel dobio živčani slom na utakmici Bayerna i Arsenala u sklopu četvrtfinala Lige prvaka.

Tada je golman Arsenala David Raya izveo gol aut i dodao loptu do Gabriela koji ju je uhvatio u ruke, ali Glenn Nyberg nije dosudio penal iako su ga svi iz Bayerna tražili.

Na Šveđanina su se ljuti i ljudi iz Arsenala, jer je Bukayo Saka pred kraj utakmice izašao sam pred Neuera koji ga je srušio, ali Nyberg se nije oglasio i nije pokazao na bijelu točku.

Nyberg je sudio i utakmicu između Argentine i Maroka na Olimpijskim igrama na kojoj je nastao pravi kaos, a argentinski izbornik Mascherano bio je u šoku od njegovih grešaka.