psk_2

'azzurri' za 'vatrene'

Ovo je 11 Talijana koji će napasti Hrvatsku; velike promjene u veznome redu i povratak zvijezde

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.06.2024 11:13
  • Objavljeno 24.06.2024 u 07:13
Bionic
Reading

Hrvatska i Italija večeras od 21 sat u Leipzigu igraju utakmicu 3. kola Eura. 'Vatrenima' samo pobjeda jamči plasman u osminu finala, dok je 'azzurrima' dovoljan i remi. No, izbornik Luciano Spalletti se neće kockati, odlučio je od prve minute krenuti po pobjedu

Talijani su prvo uz puno muke dobili Albaniju 2:1, a potom izgubili 1:0 od Španjolaca. Hrvatska je pak odmah na startu stradala, 'furija' nas je deklasirala 3:0, a onda je stigao i šokantan remi 2:2 s Albancima koji su nam za izjednačenje zabili u 95. minuti utakmice.

  • +21
Hrvatski navijači u Leipzigu - zagrijavanje, 24.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ali večeras od 21 sat više nema kalkulacija, barem što se Hrvatske tiče. Zlatko Dalić mora ići na pobjedu protiv Talijana jer nas samo tri boda sigurno vode u osminu finala. Talijanima pak odgovara i remi, ali kako se sada čini izbornik Luciano Spalletti neće riskirati, na Hrvatsku ide s nešto izmijenjenim sastavom, ali više napadački orijentiran.

Tako talijanski mediji tvrde kako će Spalletti napraviti najmanje tri promjene u prvih 11 za večerašnju utakmicu protiv Hrvatske.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Najveće bi promjene trebale biti u veznome redu koji je podbacio protiv Španjolaca, pa bi tako na klupi trebali ostati veznjaci Frattesi i Pellegrini, a njihova mjesta zauzimaju Cambiaso i Cristante. Promjena će biti i u napadu gdje će Scamacca preseliti na klupu, a umjesto njega u vrhu napada stiže Retegui.

Najveća Spallettijeva briga bila je ozljeda jednog od najskupljih igrača 'azzurra'. Lijevi bek Federico Dimarco dobio je nezgodan udarac u list na utakmici protiv Španjolske i sve do jučer se činilo da neće biti spreman za Hrvatsku. No, izgleda kako se Dimarco oporavio te će krenuti od prve minute.

Vjerojatnih 11 Italije za utakmicu protiv Hrvatske trebalo bi izgledati ovako:

Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Jorginho – Cambiaso, Cristante, Barrella, Chiesa - Retegui

  • +22
Italija - Albanija, Euro 2024 (15.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

Velika briga Talijana je i činjenica da čak četiri igrača već imaju žuti karton te su u opasnosti od suspenzije za moguću utakmicu osminu finala. Golman Donnarumma i Bryan Cristante zaradili su žute kartone na utakmici sa Španjolskom, a Riccardo Calafiori i Lorenzo Pellegrini protiv Albanije. Trojica bi trebala krenuti u prvih 11 večeras, pa bi ih naši igrači trebali 'ciljati' u mogućim duelima, posebice stopera Calafiorija i defenzivnog veznjaka Cristantea.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal