AJMOOOOOO

Ovo je Dinamovih 11 za 'najskuplju' utakmicu u klupskoj povijesti

20.08.2024 u 07:56

Bionic
Reading

Pred Dinamovim nogometašima večeras (od 21 sat) prva je utakmica play-offa Lige prvaka. S druge strane stajat će azerbajdžanski Qarabag, a trener Jakirović shvaća ga izuzetno ozbiljno

Naravno, iako je riječ tek o prvoj utakmici, dosadašnji Dinamovi rezultati s azerbajdžanskim klubovima, a igrali su Modri dva puta s njima, sugeriraju da je itekako važno već danas postići što povoljniji rezultat jer na gostujućem terenu nisu pobjeđivali.

U prvom okršaju s Azerbajdžancima, a bio je to okršaj prvog pretkola LP-a 2007. godine, protiv Hazara u prvoj je utakmici bilo 1:1, a potom je u uzvratu Dinamo slavio 3:1. U sezoni 2011./12. u drugom pretkolu LP-a Dinamo je 'preskočio' Neftči. U Zagrebu je bilo 3:0, a u uzvratu 0:0.

'Volio bih da se odluči, ali ovo je prvo poluvrijeme. No, bez obzira s kakvom razlikom pobijedili, nitko ne garantira da ćemo proći. Znali smo prije gubiti i kada bismo imali dva gola prednosti. S time što ovo zapravo nije azerbajdžanska momčad. Ima jako puno stranaca, Francuza, Brazilaca, Kolumbijca, Alžirca...', naglasio je Jakirović dan uoči utakmice.

Bez obzira na taj respekt, koji je Qarabag apsolutno zaslužio, pa i zbog pobjede 7:2 u uzvratu 3. pretkola LP-a protiv Ludogoreca, svima je jasno da Dinamo ima veću kvalitetu. I od bugarske momčadi, ali i od azerbajdžanske. Potvrđuje to i odnos cijena na Transfermarktu. Jer Dinamo je procijenjen na 72,8 milijuna eura, a Qarabag na 'tek' 17,9 milijuna.

I zato treba očekivati da će Dinamo u ovoj, kako se voli reći, 'najskupljoj utakmici' u klupskoj povijesti - a sve zbog promjene formata jer je UEFA značajno povećala nagradne fondove u sva tri svoja europska natjecanja pa bi mu samo plasmanom u Ligu prvaka ove sezone na račun sjela nevjerojatna 34 milijuna eura - Jakirović izvesti prilično ofenzivnu momčad.

Vjerojatni sastav: Nevistić - Ristovski, Théophile-Catherine, Mmaee, Pierre-Gabriel - Sučić, Mišić - Pjaca, Petković, Baturina - Kulenović.

Više doznajte OVDJE.