V.D. TRENER PERKOVIĆ

Ovo je najbolnija istina o porazu od Bayerna: Doživjeli smo pomračenje

20.09.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon otkaza Sergeju Jakiroviću, Dinamo će u ogledu protiv Slaven Belupa (subota, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) voditi Sandro Perković

Prošao je Sandro Perković puno toga tijekom trenerske karijere, vodio je i samostalno momčadi, a bio je i asistent trojici Dinamovih trenera (Čačiću, Bišćanu i Jakioroviću).

Sada će po prvi puta sam voditi prvu momčad Modrih.

'Teško mi je bilo kada je Sergej otišao. Zajedno sa svojim suradnicima učinit ću sve da u Koprivnici izgledamo bolje'.

Jesu li igrači potonuli nakon Bayerna? Možemo li očekivati ofenzivniji Dinamo?

'Poraz je bio težak i bolan, no ljepota sporta je u tome što uvijek pruža novu priliku. Igrači su se oprostili od Jakira i nadamo se da će danas dobro trenirati, kao što su jučer. Imamo problema s ozljedama, a nakon današnjeg treninga vidjet ćemo tko će biti u konkurenciji. Današnji trening mi je jako bitan jer igrači moraju pokazati energiju, želju i htijenje. Slaven Belupo je momčad koja ne pripada trenutnom položaju na ljestvici. Na kraju prijelaznog roka doveli su dobre igrače, čeka nas teška utakmica i moramo biti na razini zadatka'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Je li vas iznenadio raspad momčadi u posljednjih pola sata protiv Bayerna?

'Doživjeli smo pomračenje. Gospodin Ilija Lončarević uvijek govori da u nogometu ne postoji jučer, već samo sutra. Ono što se dogodilo ne možemo promijeniti, ali sutra možemo izaći sa stavom kako bismo isprali gorak okus ovako teškog poraza'.

Kako procijeniti tko može reagirati u ovakvoj situaciji?

'Ova momčad ima 26 igrača, svi su iznimno kvalitetni i veliki profesionalci. Njima je ovaj poraz najteže pao i oni su prvi koji žele promijeniti sliku koju su ostavili u Münchenu. Siguran sam da će sutra, tko god izađe na teren, promijeniti dojam i osvijetliti obraz', zaključio je Perković.