DERBI REGIONALNE LIGE

Partizanu se u Zadru sprema paklena atmosfera: Bit će teško...

16.11.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u sklopu 10. kola regionalne ABA liga u domu Kreše Ćosića na Višnjiku dočekuju beogradski Partizan (21:00, Arenasport), klub s kojim su u bogatoj povijesti vodili velike bitke. Naravno, uz pomoć Tornada, koji će u dvorani napraviti sjajnu atmosferu, još jedna pobjeda nad Partizanom svakako će biti lakša...

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Zadar će u derbiju 10. kola ABA lige ugostiti momčad beogradskog Partizana. Ovo je za Zadrane uvijek više od same utakmice, u momčadi vlada poseban naboj pred dolazak Partizana, a za obje ekipe ovo je vrlo bitan susret jer žele prema gore na tablici. Zadrani su trenutačno na 11 mjestu ljestvice sa omjerom 4-5, dok Partizan ima pobjedu manje i na samom začelju je zajedno sa Sutjeskom koja ima utakmicu više.

Zadar je u posljednjem kolu izgubio na gostovanju od Metalca i tako prekinuo pozitivan niz pobjeda. Bila je to dosta izjednačena utakmica u kojoj je Zadar propustio dosta prilika da dođe do gostujućih bodova, imali su u završnici nekoliko šuteva koji su mogli i prelomiti susret u njihovu korist, ali na kraju su ipak poraženi. Obrana je funkcionirala dobro, istaknuo je to i trener Nazor, ali imali su ponovo problema sa šutom i to ih je koštalo.

Ante Delaš odradio je najbolju utakmicu do sada od kada se vratio među Zadrane postigao je 25 poena i podijelio 4 asistencije, Boris Barać dodao je 10 poena i 12 skokova, dok je Ivan Ramljak upisao 8 poena. Isto toliko ubacio je i Cosey ali iz igre je šutirao 0/11 i to je također velik razlog poraza jer Amerikanac je ključna napadačka figura Zadrana i protiv Partizana morat će odigrati znatno bolju utakmicu.

'Moramo biti maksimalno borbeni i koncentrirani da bi ovu utakmicu pobijedili. Riječ je o protivniku koji igra sve kvalitetnije unatoč problemima u klubu. Njihovi igrači daju svoj maksimum i to se vidi u rezultatima u posljednjim utakmicama. Nitko protiv nas u našoj dvorani ne smije biti favorit i tako se moramo postaviti od samog starta', najavio je Ante Nazor, trener Zadrana.

Za Zadar je jako bitno da centri odrade svoju ulogu. Dolaskom Jonesa Partizan je tu jako profitirao, Amerikanac se promeće u prvo napadačko ima momčadi i Kraljević i Pašalić imat će dosta problema u duelu s njim.

'Treba ga pokušati držati dalje od koša. Šut mu nije jača strana, ali snažan je i kada je u reketu teško ga je zaustaviti', istaknuo je Nazor.

Vanjska linija Zadru bi moga biti prednost, pogotovo ako Delaš i dalje bude igrao na ovom nivou. Coseya bi trebao čuvati Cvetković, dok bi Delaš mogao imati više prostora na beku gdje ga čeka Aranitović, kao i kapetan Marinković.

Crno-bijeli su još u subotu krenuli put Hrvatske sa željom za dobrim rezultatom, koji je praćen pozitivnom energijom nastalom nakon pobjede protiv Budućnosti. Dokaz je to koliko su motivirani da konačno krenu sa boljim igrama, a zadnjih dana dogodilo se dosta stvari koje bi im tu mogle pomoći.

Prije ovog kola klub je osnažen dolaskom novog sponzora, Raiffeisen banke a.d. Beograd koji će sigurno popraviti financijsku sliku kluba koja je bila prijeko potrebna. Dobar je to poticaj pred ogled sa Zadranima gdje ćemo gledati debi još jednog Amerikanca s finskom putovnicom. Riječ je o Jamaru Wilsonu koji igra na poziciji playa. Partizan je tu do sada ovisio samo o Cvetkoviću, a Wilson može odigrati i na poziciji dvojke i sigurno će dosta donijeti Partizanu u rotaciji. U Australiji je prosječno bilježio 16,6 poena i 4,7 asistencija po susretu i vatreno krštenje imat će već u ovoj utakmici.

Protiv Budućnosti Partizan je odigrao napadački najbolju utakmicu ove sezone. Služio ih je šut, ali trener Božić je kao ključ pobjede ipak istaknuo dobru obranu iz koje su postigli dosta lakih poena. U gostima je Partizan ove sezone u svim susretima imao napadačkih poteškoća, samo je Zvezdi zabio više od 70 i za njih je ključno da napadački odigraju bolju utakmicu.

Najzapaženiju rolu u posljednjoj pobjedi imali su Kevin Jones koji je postigao 18 poena i skupio 9 skokova, kapetan Vanja Marinković upisao je 14 poena, te prvi razigravač Aleksandar Cvetković koji je ubacio 12 poena, ali i zaustavio Cooka što je bilo ključno za Partizan. danas Cvetkovića čeka Cosey i play Partizana ponovo će morati dati veliki obol u defenzivnom dijelu.

'Nas nakon pobjede protiv Budućnosti čeka jako teška utakmica, ali moramo dokazati i kako su ta pobjeda i naša igra plod dobrog i kontinuirang rada. Svjesni smo da i kada smo prethodnih godina bili favoriti protiv Zadra, često nismo uspijevali to materijalizirati. Sada želimo nastaviti u pravcu dobrih igara i da samopouzdanje stečeno nakon pobjede u prošlom kolu iskoristimo u najboljem mogućem svijetlu', najavio je Petar Božić, trener Partizana.

Kod Partizana i dalje nema ozlijeđenog Muriča, dok se ponovo povrijedio i Andrić kojeg neće biti u susretu sa Zadrom. To bi moglo značiti ponovo više minuta za Aranitovića, kao i Anđušića koji je bitna karika napada Partizana.

ABA liga

Zadar - Partizan 21:00
Utk. Pob Izg Koš-R.
1. Budućnost 10 8 2 +86
2. Crvena zvezda 10 7 3 +95
3. Cedevita 10 7 3 +66
4. Mega Leks 10 7 3 +41
5. Igokea 10 5 5 +15
6. Krka 10 5 5 -47
7. MZT Skopje Aerodrom 10 4 6 -8
8. Union Olimpija 10 4 6 -10
9. Cibona 10 4 6 -18
10. Šentjur 10 4 6 -36
11. Metalac Valjevo 10 4 6 -57
12. Zadar 9 4 5 -25
13. Sutjeska 10 3 7 -73
14. Partizan 9 3 6 -29

Sljedeće utakmice

20.11. Partizan - Šentjur
21.11. Union Olimpija - Mega Leks
21.11. Cibona - Krka
22.11. Igokea - Budućnost
22.11. Partizan - Metalac Valjevo
23.11. MZT Skopje Aerodrom - Zadar
23.11. Metalac Valjevo - Cedevita