POGLEDAJTE GOLOVE

Pašalić i Kouassi sredili 'crnu mačku' iz Pule

09.11.2013 u 21:01

Bionic
Reading

U drugoj subotnjoj utakmici 16. kola MAXtv Prve lige Hajduk je na Poljudu pred oko 15 tisuća gledatelja svladao Istru 1961 2:0

Istra 1961 više nije Hajdukova 'crna mačka' koju splitska momčad kod kuće nije pobijedila već tri godine. Zapravo, posljednja njihova tri susreta završila su slavljem Puljana, ali su sada Tudorovi dečki prekinuli taj crni niz. Sasvim zasluženo, jer je Hajduk imao znatno više raspoloženih igrača poput Kouassija i Sušića.

Hajduk je probio gostujući zid u 13. minuti. Kouassi je nakon idealnog dodavanja Sušića izbjegao zaleđe, izašao pred vratara Ježinu te je zatim nesebično poslao loptu na drugu vratnicu gdje ju je Pašalić uklizavanjem smjestio u mrežu.

Prvi gol zabio je Pašalić


Istra 1961 je pokušavala odgovoriti, ponajviše preko Franjića, ali novu veliku priliku imali su 'bili' preko raspoloženog Kouassija koji s pet metara glavom nije bio precizan.

Igralo se otvoreno, a u 43. pao je i drugi pogodak. Sušić je poslao idealnu loptu za Jozinovića koji je dao povratnu Kouassiju, a tamnoputi napadač bio je precizan za veliku prednost.

Drugi gol zabio je Kouassi


U nastavku je tempo pao. 'Bili' su rutinski kontrolirali utakmicu, a najopasniji na terenu je i dalje bio Kouassi. U 54. zaprijetio je prizemnim udarcem, a 13 minuta kasnije gurnuo je loptu za Jozinovića čija je bomba završila pored gola.

Puljani su izgledali nemoćno, svi njihovi pokušaji završavali su na čvrstom Hajdukovu bloku, a ako je nešto i prošlo, tu je bio sigurni Kalinić.

Domaćin je zasluženo stigao do bodova te se vratio na vrh ljestvice s bodom više od Dinama koji ima utakmicu manje.