BIT ĆE BORBE

Pellegrini Edina Džeku ne pušta iz Cityja

03.12.2013 u 16:46

Bionic
Reading

I često i dosta dugo se već priča da bi 27-godišnji bosanski nogometaš Edin Džeko mogao i želio napustiti aktualnog engleskog doprvaka, Manchester City

U siječnju 2011. godine Džeko je kao veliko pojačanje, za 33 milijuna eura, došao iz Wolfsburga u Manchester City, ali nikada nije došao do statusa standardnog napadača u udarnoj postavi.

Takve se karakteristike nisu promijenili niti u ovoj sezoni, kada klub vodi čileanski trener Manuel Pellegrini. Džeko je startao u devet od četrnaest utakmica u svim natjecanjima ove sezone, a ukupno je postigao sedam pogodaka.

Džeko nema kontinuitet, ali nije ni 'na marginama' Cityja


'Edin Džeko nije na prodaju i nikako ga ne želim izgubiti u siječnju,' rekao je trener Pellegrini na posljednje, sve češće napise, kako Džeku žele u Borussiji (D), Interu, Romi i Arsenalu.

'Vjerovao sam u njega na početku sezone, a nakon provedenih nekoliko mjeseci u klubu imam još veće povjerenje u njega. Naravno da bi svaki pojedini nogometaš volio igrati još više, maksimalno što može, ali ja moram kombinirati s momčadi. Imamo pred sobom više natjecanja i potrebni su nam sjajni igrači kao što je Džeko,' završio je Čileanac.