psk_2

DOK FRANCUZI SLAVE

Pepe u suzama i Ronaldovu zagrljaju ponavljao riječi Luke Modrića

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.07.2024 08:29
  • Objavljeno 06.07.2024 u 08:29
Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Francuske drugi je polufinalist Eura u Njemačkoj, zahvaljujući preciznosti njenih igrača u raspucavanju sa 11 metara, u kojem su sva petorica izvođača bili precizni te su Francuzi sa 5-3 nadmašili Portugalce, nakon što nijedna momčad u 120 minuta nije uspjela postići pogodak u Hamburgu.

Presudio je promašaj Joaa Felixa koji je u trećoj seriji raspucavanja pogodio vratnicu.

Tako će se Francuska za plasman u finale boriti protiv Španjolske, koja je u produžetku svladala Njemačku sa 2:1 u Stuttgartu. Dvoboj Španjolske i Portugala će biti odigran u Münchenu 9. srpnja (21 sat).

Evo i nekih razmišljanja francuskih, odnosno portugalskih nogometaša.

Mike Maignan, francuski vratar:

'Znali smo da će ovo biti teška utakmica, ali bili smo čvrsti u obrani i imali smo puno mentalne snage i zadržali smo hladnokrvnost tijekom raspucavanja - to je ono što je načinilo razliku'.

William Saliba, francuski branič:

'Nije bila laka utakmica, puno smo patili. Imali smo prilike, ali možemo zahvaliti Mikeu koji nas je zadržao u igri. Branili smo se svi zajedno. Znali smo da ne smijemo prepustiti ni mrvice Ronaldu. Od početka natjecanja bili smo vrlo solidni, jer svi sudjelujemo u obrani. Ako ne primimo pogodak, znamo da su nam šanse za prolaz 90 posto'.

Pepe, portugalski branič:

'Nogomet je okrutan... i tuga je dio toga. Cilj nam je bio pobijediti za našu zemlju i donijeti radost našim ljudima. Prije pet dana smo pobijedili na jedanaesterce, a sada smo izgubili na jedanaesterce. To je okrutno. Najvažnije je da čestitam kolegama na predanosti u igri'.

Vitinha, portugalski veznjak:

'Dali smo sve što smo imali i kad ovako završi, onda je bolno. Danas je prošla Francuska, a mogli smo to biti mi'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal