NBA play-off

Pogledajte kako je Dončić održao lekciju Clippersima kojima se vratio najbolji igrač

24.04.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Košarkaši Dallas Mavericksa slavili su sa 96:93 na gostovanju u Los Angelesu kod LA Clippersa u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja za prvaka NBA lige i time izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede

Centar Clippersa Ivica Zubac ponovno je imao "double-double" učinak sa 13 koševa i 12 skokova, a po 22 koša ubacili su Paul George i James Harden, koji je imao i osam asistencija. Kod poraženih je zaigrao i Kawhi Leonard, a završio je dvoboj sa 15 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte.

Najbolji igrač Dallasa bio je Luka Dončić sa 32 koša, devet asistencija i šest skokova. No, način na koji je Dončić odigrao u ključnim trenucima boi je fascinantan. Pokazao je sve odlike MVP-a.

"Drugo poluvrijeme je primjer po kojem bi trebali igrati cijelu utakmicu. Iz toga moramo učiti", rekao je Luka Dončić koji je s 32 koša, devet asistencija i šest skokova bio najbolji igrač utakmice.

Kyrie Irving je ubacio 23 poena, a P. J. Washington 18 za pobjednike.

"Igrali smo 48 minuta fizičku košarku. Obje su momčadi ostale ispod 100 koševa. Ovo je bila košarka '90-ih u svom najboljem izdanju", rekao je trener Dallasa Jason Kidd nakon dvoboja u kojem nijedna momčad nije uspjela stvoriti dvoznamenkastu prednost, a gosti su većim dijelom bili u vodstvu.

Mavericksi su iz igre gađali 32/76 (42,1%), a za tricu 14/33 (42,4%) te je ostao dojam da su trebali i uvjerljivije pobijediti. Kyrie Irving je završio sa 23 koša, a P. J. Washington je dao svoj doprinos sa 18 poena i šest skokova, a pogodio je tri od četiri šuta za tricu.

Sljedeće dvije utakmice serije bit će odigrane u Dallasu, a prva od njih na rasporedu je u noći s petka na subotu (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu.

Do 'krađe' na gostujućem terenu došla je Indiana. Pacersi su s uvjerljivih 125-108 slavili na gostovanju u Milwaukeeju, a predvodio ih je Pascal Siakam sa 37 koševa, 11 skokova i šest asistencija.

Bucksi su bili konkurentni u prvom poluvremenu zahvaljujući Damianu Lillardu koji je u tom razdoblju ubacio 26 od svojih 34 poena. No, kad je stao Lillard, stala je i momčad Doca Riversa.

Pacersi su jednostavno imali previše raspoloženih igrača. Myles Turner je uz 22 koša imao sedam skokova i šest asistencija. Andrew Nembhard je ubacio 20 poena, a Tyrese Haliburton je spojio 12 koševa i 12 asistencija.

Za Buckse je Brook Lopez ubacio 22 poena, a Bobby Portis je imao 14 koševa i 11 skokova.

Prva od dvije sljedeće utakmice koje će biti odigrane u Indianapolisu na rasporedu je u petak, s početkom u 23.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Minnesota Timberwolvesi će na dvije utakmice u Phoenixu donijeti prednost od 2-0, zahvaljujući pobjedi 105-93 u drugom dvoboju serije protiv Sunsa. Gosti su imali minimalnu prednost na poluvremenu (51-50) i održavali je do sredine treće četvrtine, da bi se serijom 10-0 Minnesota odvojila (72-63) i potpuno dominirala u zadnjoj četvrtini.

Jaden McDaniels je s 25 koševa i osam skokova bio najistaknutiji pojedinac Timberwolvesa. Po 18 koševa su ubacili Mike Conley i Rudy Gobert, koji je tome dodao devet skokova. Anthony Edwards je spojio 15 poena i osam asistencija, a Karl-Anthony Towns je ubacio 12 koševa i imao osam skokova.

Strijelce Phoenixa predvodio je Devin Booker sa 20 poena. Kevin Durant je ubacio 18, a Bradley Beal 14 koševa. Jusuf Nurkić je spojio 10 poena i 14 skokova.

Treća utakmica serije, prva u Phoenixu, na rasporedu je u noći s petka na subotu (4.30 sati).

NBA doigravanje - 1. krug

ISTOČNA KONFERENCIJA

  • Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 108-125
  • - rezultat je 1-1 u seriji na četiri pobjede

ZAPADNA KONFERENCIJA

  • Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 105-93
  • - Minnesota vodi sa 2-0 u seriji na četiri pobjede
  • LA Clippers - Dallas Mavericks 93-96
  • - rezultat je 1-1 u seriji na četiri pobjede
Cup tree provided by Sofascore