video s rujevice

Pogledajte kako su glazbenici doživjeli izvođenja himne Vatrenih 'Najbolja kad je najteže'

05.06.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski nogometni savez predstavio službenu himnu Vatrenih bilo je zanimljivo čuti autore pjesme kako su to doživjeli

Ono što je glazbenicima himne Vatrenih 'Najbolja kad je najteže', Tiho Orlić, autor glazbe i teksta, te pjevač Opće opasnosti Pero Galić, posebno drago jest činjenica kako su je izveli pred navijačima na riječkoj Rujevici, u poluvremenu prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Cijelu himnu možete čuti i vidjeti u prilogu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNS/Youtube

Idealna uvertira za Euro kako bi hrvatski navijači u što boljem raspoloženju dočekali 15. lipnja i prvi ogled Vatrenih na Euru, protiv Španjolske.

Nakon što su izveli pjesmu na Rujevici kazali su i nekoliko riječi o tome kako su sve to doživjeli. Na pitanje što im je prvo palo na pamet kad su je završili rekli su:

>> I navijači su poslali poruku Vatrenima: Najbolji (ste) kad je najteže

'Prvo što mi pada na pamet je bila utakmica Hrvatska-Engleska, ne znam zašto… Sve je tad bilo spremno da Englezi to prođu, pogotovo nakon prvog gola. Odjednom smo se digli kao Fenix, a oni su tonuli. Samo smo nastavili gaziti. Sve je bilo kao da gledate boks meč, kad gubi i vraća se i nokdauna', rekao je na Rujevici Tiho Orlić. Pero Galić nije imao nakon tih riječi što dodati pa je dobacio kako je 'ponosan što je sve krenulo iz Slavnije.'

Autori o himni Vatrenih: 'Najbolja kad je najteže' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNS

Naravno, najponosniji je tog dana bio Pero Galić:

'Veseli nas da imamo što reći u ovakvoj situaciji, jer naš put Rock and roll traje toliko i toliko godina da bi došli do toga da na prepunom stadionu ljudi koji bodre Hrvatsku mi zapjevamo pjesmu koja priča Hrvatsku. A sreća je neizmjerna', rekao je Galić.

Video 4 s Rujevice - o službenoj himni Vatrenih: 'Najbolja kad je najteže' Izvor: Licencirane fotografije

Njegov kolega Orlić dodao je vidno uzbuđen:

'Neizmjerna čast. Sve ovo je, jednom riječju neopisivo. Treba uživati u trenutku!'

Video 5 s Rujevice - o službenoj himni Vatrenih: 'Najbolja kad je najteže' Izvor: Licencirane fotografije