Studio HNL

Pogledajte ljutito izlaganje Jeličića i Vejića o Osijekovom sportskom direktoru

02.09.2024 u 19:13

Bionic
Reading

U dijelu emisije Studio HNL na MAXSportu stručni komentatori Joško Jeličić i Hrvoje Vejić ljutito su se osvrnuli na sportskog direktora Osijeka Josea Botu.

Jeličić i Vejić nezadovoljni su radom portugalskog stručnjaka, ali i porukama koje šalje kroz javne istupe.

'Jose Boto dolazi u Osijek u zimskom prijelaznom roku. Apsolutno sam pristalica da vlasnik odlučuje tko će mu voditi sportsku politiku i tko će birati trenera. U startu je Boto trebao jasno reći da radi na smanjenju budžeta i prodaji igrača.

Međutim, nakon ova dva intervjua. Prvo što se tiče malog Matkovića za kojeg je rekao da ga je on ostavio tamo. Matković je prvi gol zabio dva mjeseca prije nego je Boto uopće došao tamo.

Drugo, Boto je rekao da je prije njega bio amaterizam. Međutim, da je Zoran Zekić amater, a profesionalac Boto je obnašao dužnost na Zekićevu PRO licencu. Ili da je Nenad Bjelica amater koji se borio za prvaka. Reći kao stranac za te ljude da su amateri...

Zamislite da Zekić ili Bjelica dođu u Vitoriju ili Sporting i kažu da je prije njih bio amaterizam. Znate kako bi završili? Otpremnina, cipela u guzicu i da ih se više ne vidi. Za mene je Boto veliko razočaranje. Mislio sam da je veći gospodin.

Jeličić i Vejić o Boti Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

Trener Coppitelli, koji navodno ima licencu, mora znati što je periodizacija. Jakupović u četvrtak za Maribor igra 72 minute, a 48 sati kasnije igra 80 minuta. To se zove periodizacija. Uz dužno poštovanje Botu i njegovim vrijednostima, krasnom CV-u... Nemaš PRO licencu, vrijeđaš ljude koji su bili prije tebe u klubu... To je apsolutno nedopustivo. Za mene je Boto veliko razočaranje. Mislio sam da je veći gospodin', rekao je Boto, a Vejić se nadovezao.

'Baš mi ga je bilo milo kad je tužnim glasom objašnjavao da on ništa nije kriv i da je sve prije bilo loše, a da je sad med i mlijeko. Mi možda previše dopuštamo tim strancima iako je Osijek u vlasništvu stranog kapitala. Govoriti za nas Hrvate, a pogotovo za ljude u Slavoniji da su rasisti... To je skandalozna izjava.

Čovjek pokazuje iz svake svoje izjave o kakvom karakteru se radi. Neka on nastavi raditi svoj posao, a mi ćemo se nadati da će se vratiti vrijeme amaterskom Osijeka kad su bubali Rapid i ostale klubove.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.