atp s'Hertogenbosch

Polovičan uspjeh Hrvata na travi s'Hertogenboscha; pobjeda Mektića, poraz Dodiga

12.06.2024 u 21:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Nikola Mektić preskočio je sa svojim partnerom Wesleyjem Koolhofom prvu prepreku na travnatom ATP 250 turniru u s'Hertogenboschu, dok je Ivan Dodig poražen u 1. kolu turnira parova

Mektić i Koolhof su postavljeni za prve nositelje te su na startu 7-6(8), 6-2 svladali Monegašanina Romaina Arneoda i Austrijanca Tristan-Samuela Weissborna.

Potpuno izjednačeni prvi set lomio su u tie-breaku u kojem su Arneodo i Weissborn vodili 8-7, ali su potom izgubili tri poena u nizu. Osvojeni prvi set potpuno je otvorio put prema drugom kolu Mektiću i Koolhofu koji su odmah na startu druge dionice napravili break i time slomili suparnike.

Idući protivnici Mektića i Koolhofa bit će Kolumbijac Barrientos i Portugalac Cabral.

Ivan Dodig je ovaj turnir prijavio bez svog stalnog partnera, Amerikanca Austina Krajiceka, te je s Britancem Henryjem Pattenom bio postavljen za treće nositelje. Dodig i Patten nisu dugo trajali već su ih u prvom kolu nadjačali Australac John-Patrick Smith i Nijemac Andreas Mies 6-4, 6-7(5), 10-6.

Meč je trajao jedan sat i 45 minuta, za koje se vrijeme dogodio samo jedan break. U prvom setu su Dodig i Patten izgubili svoj servis. U tie-breaku trećeg, ključnog seta, Smith i Mies su odmah napravili prednost 4-1 i čuvali je sve do kraja.

ATP s'Hertogenbosch, parovi 1. kolo:

  • Wesley Koolhof / Nikola Mektić (Niz,Hrv/1) - Romain Arneodo / Tristan-Samuel Weissborn (Mon,Aut) 7-6(8), 6-2
  • John-Patrick Smith / Andreas Mies (Aus,Njem) - Ivan Dodig / Henry Patten (Hrv,VB/3) 6-4, 6-7(5), 10-6