PORAZ SVE ZASJENIO

Pothvat Lionela Messija pao u drugi plan; Argentinac izjednačio Realovu legendu, a uskoro će srušiti i jedan nevjerojatan rekord kluba

18.02.2021 u 15:01

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Camp Nou je Barcelona potopljena od PSG 4:1 pa su novi golgeterski pothvati Lionela Messija pali u drugi plan

Podsjećamo, Katalonci su poveli u 27. minuti, kad je precizan izvođač kaznenog udarca bio Lionel Messi. No, PSG je već u 32. minuti izjednačio prvim pogotkom Kyliana Mbappea. Isti je igrač po drugi put mrežu zatresao u 65. minuti. Za 3:1 pogodak glavom postigao je 20-godišnji talijanski napadač Moise Kean na ubačaj Paredesa. Utakmicu je 'hat-trickom' zaključio Mbappe koji je u 85. minuti preciznim udarcem završio odlično izveden kontrapad.

Tako je Francuz zasjenio Messija i njegove nove povijesne brojke od kojih je najveća ona što je 17. sezonu zaredom zabio barem jedan pogodak u Ligi prvaka u kalendarskoj godini, a taj niz je počeo još 2005.

Argentinac se tako izjednačio s Raulom koji je u razdoblju od 1995. do 2001. u elitnom natjecanju tresao mreže u dresu Reala i Schalkea.

Inače, Messiju je ovaj gol PSG-u bio 20. u sezoni te je tako došao do te brojke 13. godinu zaredom.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Argentincu, koji najvjerojatnije u ljeto napušta Barcelonu, to je bila i 760. utakmica u svim natjecanjima za katalonski klub te se tako približio rekorderu Xaviju koji je upisao 767 susreta za momčad s Camp Noa.