(ne)očekivani potez

Potres u Zadru uoči početka doigravanja; aktualni će prvak u obranu naslova krenuti s novim trenerom

10.05.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra samu će završnicu sezone odraditi pod vodstvom novog trenera. Iz kluba su objavili kako je suradnja s Vladimirom Anzulovićem raskinuta, a momčad preuzima Srđan Helbich

Momčad Zadra nanizala je šest poraza, dogodile su se i ozljede, a nakon svega je i policija upala u klub... Nakupilo se previše toga u kratkom vremenu te su u klubu odlučili pojasniti sve što se događalo proteklih nekoliko tjedana.

Kao što je tportal već pisao, dosadašnji trener Vladimir Anzulović zbog zdravstvenih problema neće se moći vratiti na klupu do kraja sezone te je obostrano procijenjeno da je raskid suradnje najbolja opcija.

>> Trener Zadra Vladimir Anzulović o razlozima izostanka s klupe: Napravio sam veliku grešku, ne podcjenjujte koronu...

Situaciju je pojasnio direktor kluba Željko Žilavec.

'Srđan Helbich je prvi trener. Zbog Anzulovićevih zdravstvenih razloga morali smo to privesti kraju i dogovorili se da više ne može sjediti na klupi. S obzirom na to da je ovo stresno, a i na njegov karakter, ovo je bilo najbolje moguće rješenje. Svi znamo koliki je stres biti na klupi Zadra, u ovakvim okolnostima nastavak suradnje nije moguć...', kazao je Žilavec te zahvalio bivšem treneru na izborenom ostanku u ABA ligi.

Sportski direktor Zvonimir Ridl osvrnuo se na loše rezultate momčadi uoči početka doigravanja u kojem Zadar brani titulu prvaka Hrvatske.

'Zatekao sam situaciju gdje smo bili bez prvog trenera, što je izuzetno neugodno, nikad tako nešto nisam vidio. Bez trenera Vladimira Anzulovića ne bi ostali u ABA ligi, čekali smo njegov povratak koliko god smo mogli, međutim, ostali smo do kraja sezone bez njega. A to je moram priznati ogroman problem za momčad. Ostali smo na pomoćnim trenerima koji su preuzeli ulogu glavnih, zahvalan sam im jer momci rade 14-15 sati ne vide ni obitelji. Rade posao korektno kao i igrači', pojasno je Ridl i nastavio o problemima:

  • +9
Cedevita Junior - Zadar, HT Premijer liga, Liga za prvaka, 1.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Ne možemo izbjeći i staviti pod tepih objektivne probleme, u svojih 35 godina bavljenja košarkom nikad nisam imao problema s policijom. Bio sam u šoku kad sam vidio policiju u klubu, to ostavlja traga na momke, razni pozivi i što sve ne! Što se tiče zadnjih šest utakmica, išli smo uvjetno na spuštanje forme, željeli dati prostora mladima. Protiv Cibone smo branili plus 28 što je bio i teret za momčad, ali smo uspjeli. Poslije toga dogodile su se i neke ozljede, prije toga do kraja sezone ostali bez Domagoja Vukovića koji je važan u rotaciji, jednu bez Pavla Marinkovića i Justina Cartera. A to je puno...'

Zadar brani naslov prvaka...

'Poslije svega ovoga momčad izvanredno trenira, shvatili su ozbiljnost situacije. Prošle godine pokazali su da su pobjednici, imali smo par sastanaka, razgovarali smo... Vjerujte mi, vrhunski rade u ovim uvjetima. Vjerujem u momčad, vjerujem da ćemo doći do finala, a onda se pohrvati i nadam se ponoviti uspjeh iz prošle godine', optimistično je kazao Ridl te zaključio:

'Hvala navijačima koji vjeruju u nas i dolaze na utakmice, svima bude teško, nadam se da će doći, razumijem ih kad se ljute, viču, jer i ja to radim kad vidim da ne ide kako spada. Nadam se da nas neće napustiti, da ćemo svi zajedno izvući ovu sezonu i veseliti se na kraju.'