SKROMAN MOMAK

Potter će od Chelsea uzeti samo dio novca koji ga pripada i postati svjetski rekorder

03.04.2023 u 10:07

Bionic
Reading

U svijetu nogometa vrte se bolesne svote nova. Ovo je jedan od primjera

Nakon domaćeg poraza od Aston Ville (0:2) vodstvo engleskog premierligaša Chelsea je prelomilo i uručilo otkaz menadžeru Grahamu Potteru koji je na klupi momčadi proveo manje od sedam mjeseci. Mateo Kovačić i suigrači se nalaze na 11. mjestu Premier lige i sve su dalje od plasmana u Ligu prvaka.

Potter je londonski klub preuzeo u rujnu prošle godine nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz, međutim na klupi se zadržao tek 31 utakmicu ostvarivši pritom 12 pobjeda, osam remija i čak 11 poraza.

'U ime svih u klubu, želimo iskreno zahvaliti Grahamu na njegovom doprinosu Chelseaju. Imamo najveći stupanj poštovanja prema Grahamu kao treneru i kao osobi. Uvijek se ponašao profesionalno i pošteno i svi smo razočarani ovakvim ishodom', poručili su iz kluba.

No to poštovanje će i poprilično i koštati jer je raskinut petogodišnji ugovor u kojem stoji kolika odšteta očekuje Pottera u slučaju prekida suradnje.

Sky Sports javlja kako je postignut kompromis između bivšeg trenera i vodstva kluba te da Chelsea ipak neće morati platiti otpremninu od 13,65 milijuna eura godišnje, odnosno ukupnih 57 milijuna za cijeli ugovor. Potter je bio skroman pa će tih svojih 12 pobjeda uz osam neriješenih rezultata i 11 poraza, ali i činjenicu da je klub i dalje u igri za osvajanje Lige prvaka, naplatiti skromnih oko 24.5 milijuna eura. I ovako je riječ je o rekordnom iznosu svjetskih razmjera.

Dodajmo kako je već sastavljena lista kandidata za trećeg ovosezonskog trenera Chelsea, a na njoj su Zinedine Zidane, Marco Silva, Julian Nagelsmann, Mauricio Pochettino...