PRIJEDLOG STATUTA

Povijesna odluka u Maksimiru koja bi trebala zadovoljiti navijače. Osim ako...

15.12.2023 u 17:49

Bionic
Reading

'Ubrzali' su se u Dinamu, te dva dana uoči najvećeg derbija, održali sastanak Izvršnog odbora

Na ovom sastanku Izvršnog odbora Dinama pao je dogovor oko prijedloga novog Statuta i prihvaćen je jednoglasno! Nova Dinamova skupština trebala bi biti popunjena po načelu 35 plus 25!

Drugim riječima, članovi IO-a prema skupštini zakazanoj za 21. prosinca ići će s prijedlogom 35+25, što znači kako će 35 budućih članova skupštine biti ljudi koje izabere predsjednik kluba (plus predstavnici sponzora i Grada), dok će se drugih 25 birati iz redova navijača - članova kluba.

Također, u Izvršnom odboru predstavnici navijača imati će dvojicu od 13 članova, dok su u Nadzornom odboru pobijedili navijači, tamo će biti njihova dva predstavnika od tri.

Dinamovi navijači s ovakvim raspletom trebali bi biti sretni, jer to znači kako su i oni - dobili svoje. U prijevodu, prihvaćen je prijedlog statuta koji je radna skupina radila mjesecima (još od ožujka), koji će po mnogočemu zadovoljiti navijače. I prema njemu se više ne može samo tako mijenjati ime, boja dresa, grb kluba... bez dozvole većine klupskih članova. 

I ovog petka bilo je razmimoilažnja, ali na kraju je ipak došlo do sporazuma. Međutim, treba u cijeloj priči podvući jedan vrlo bitan detalj. Prijedlog Stauta tek treba proći Skupštinu koja će se održati 21. prosinca.

Kako pišu Sportske novosti, skupština ga može, ali i ne mora usvojiti. Nešto je još bitno. Ta skupština koja će se održati slijedećeg četvrtka bit će održana po starom Statutu, a važno je istaknuti da će u njoj biti i - deset novih članova! Da bi se došlo do brojke 80! Ti predloženi članovi su oni koji su u klubu preko 20 godina.