ovo mu nije trebalo

Pranjić već u problemima; stižu kazne zbog bizarnih razloga!

21.08.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Danijel Pranjić, trener GOŠK-a iz Gabele, priredio je neobičan performans nakon poraza od Sarajeva (3:1) u trećem kolu bosanskohercegovačkog prvenstva.

U dvoboju hrvatskih trenera, gdje je Sarajevo vodio Zoran Zekić, a GOŠK Danijel Pranjić, Zekić je imao razloga za zadovoljstvo, zadržavši savršen učinak nakon tri kola. S druge strane, Pranjić je bio vidno nezadovoljan.

Pranjić se najprije nije pojavio pred kamerama nakon utakmice, uskraćujući gledatelje za svoje komentare. Kasnije je došao na konferenciju za medije, ali je odbio govoriti. Samo je kratko izjavio: 'Čestitam Sarajevu na pobjedi, nemam komentara na utakmicu.'

Na pitanje zašto je ipak došao na konferenciju, Pranjić je odgovorio: 'Došao sam iz poštovanja prema vama i to je sve, nemam više komentara', čime je završio svoj nastup na Koševu. Cijelu ko nferenciju za novinare možete pogledati OVDJE.

Mediji u Bosni i Hercegovini prenose da će Pranjić najvjerojatnije biti sankcioniran od strane nogometnog saveza BiH, ali ne samo zbog neuobičajenog nastupa na konferenciji za novinare. Drugi razlog za moguću kaznu je odbijanje davanja izjave nositelju TV prava za prijenose utakmica, što je prema pravilima obvezan učiniti, a ovaj potez smatra se još bizarnijim.

Pranjić je prekršio pravila odijevanja koja su jasno propisana pravilnikom o natjecanju. Prema pravilima, osobe u tehničkom prostoru moraju se pridržavati sljedećih standarda: glavni trener mora biti odjeven u odijelo (s kravatom ili bez nje) ili klupsku trenirku. Međutim, Pranjić je utakmicu vodio u hlačama, kratkoj majici i jakni, što Savezu daje osnovu za njegovo kažnjavanje. Bio je to nevjerojatan debi na klupi za bivšeg reprezentativca, a GOŠK nakon tri kola još uvijek nema osvojen niti jedan bod.