PET OPCIJA

Preko koga će Dinamo najlakše do Lige prvaka?

08.08.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Dinamo je s četiri rutinske pobjede došao do posljednje kvalifikacijske faze za Ligu prvaka. Ždrijeb je u petak, a Dinamo će imati status nositelja. Od pet mogućih protivnika niti jedan se ne čini nimalo neprelaznim. Kojeg protivnika Vi smatrate najlakšim?

Dinamovci su u Moldaviji upisali i osmi uzastopni prolazak u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Od Neftčija 2011. do danas traje niz koji puni klupsku blagajnu, a od novih deset milijuna eura hrvatske prvake dijeli još uspjeh sa pet potencijalnih protivnika. Najtežim protivnikom na papiru čini se poljski prvak Legia iz Varšave, a ždrijeb u Nyonu nudi i oglede s bečkom Austrijom, bugarskim Ludogorcem, Mariborom trenera Ante Čačića i kazahstanskim Šahtorom iz Karaganda.


Kazahstanci, Bugari i Slovenci na svom su putu već izbacivali protivnike (Bate, Partizan, Apoel) protiv kojih su ušli u statusu autsajdera na papiru, a Dinamo se od spomenute petorke nikada nije susretao sa Šahtorom, Austrijom i Legijom. Dapače, zvuči nevjerojatno, ali Dinamo nikada u svojoj povijesti nije igrao službenu utakmicu protiv bilo kojeg poljskog kluba. Prekid te tradicije teško bi se mogao nazvati dobrim ždrijebom.

Protiv Maribora plavi su igrali dva puta i oba puta prošli. 2003. žilave Slovence (1:1, 2:1) Dinamo je prošao golom skoro sa centra Dine Drpića, a prošle godine u istoj kvalifikacijskoj fazi Lige prvaka (2:1, 1:0) bilo je puno manje dilema i drame. Dinamo je tada vodio današnji trener Maribora Ante Čačić. Na ogled s Ludogorcem vjerojatno ne treba posebno podsjećati. Protiv Bugara su plavi otvorili prošlu europsku sezonu i prošli nakon nevjerojatnog trilera (1:1, 3:2) golom Domagoja Vide u 98. minuti uzvrata.

Koji ždrijeb smatrate najpovoljnijim? Mišljenje možete izraziti u anketi ispod teksta...