nakon duge i teške bolesti

Preminuo je Mino Raiola, jedan od najvećih nogometnih menadžera, a tu je vijest sada objavila njegova obitelj

30.04.2022 u 16:24

Bionic
Reading

Nakon što su u četvrtak neki talijanski mediji objavili da je preminuo Mino Raiola, ali je vrlo brzo stigao demantij te priče, ovog puta na društvenim je mrežama vijest objavila njegova obitelj

Talijanski nogometni menadžer Mino Raiola (54) preminuo je nakon duge i teške bolesti. Istu vijest prije dva dana objavili su talijanski mediji, no ubrzo su se oglasili Raiolini liječnici i sam menadžer te demantirali te vijesti!

Nažalost, sada se po tom pitanju javnosti obratila i njegova obitelj.

'U beskrajnoj tuzi dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta koji je ikada bio', stoji u uvodu objave na službenom Raiolinom profilu.

'Mino se do kraja borio istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kada bi zastupao naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim, a nikada to nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću. Zahvaljujemo svima na ogromnoj podršci koju smo dobili u ovim teškim trenucima i molimo za poštivanje privatnosti obitelji i prijatelja u ovom trenutku tuge', objavila je njegova obitelj.

Raiola je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih nogometnih menadžera posljednjih petnaestak godina, a vodio je karijere zvijezda kao što su Zlatan Ibrahimović, Erling Haaland i Paul Pogba.

Raiola je još u siječnju hospitaliziran u Milanu te je podvrgnut vrlo delikatnoj operaciji, ali priroda bolesti nije otkrivena. Navodno je imao problema s plućima, no vijesti su tada govorile da njegovo stanje nije opasno po život i da će Raiola započeti rehabilitaciju kod kuće.

Raiola je zastupao neke od najvećih zvijezda, Paula Pogbu, Erlinga Haalanda, Zlatana Ibrahimovića, Romelua Lukakua, Gianluigija Donnarummu, Marija Balotellija, Marca Verrattija, Henrikha Mkhitaryana.

Procjena je kako je Raiola na provizijama od prodaje svojih igrača zaradio više od 95 milijuna eura, a navodno je samo na transferu Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United zaradio nevjerojatnih 25 milijuna eura!

Mino Raiola je rođeni na jugu Italije, ali se u djetinjstvu s obitelji preselio u Nizozemsku. U Haagu su otvorili pizzeriju u kojoj je radio i Mino, a mjesto je brzo postalo popularno među nogometašima.

Bio je to 'ulazak' za Raiolu u svijet nogometnih menadžera, Dennis Bergkamp bio mu je jedan od prvih klijenata, a u 'veliku ligu' je upao još 1996. godine nakon što je Pavela Nedveda odveo iz praške Slavije u Lazio.

U međuvremenu je Mino, dok nije konobario i prao suđe u obiteljskoj pizzeriji, završio Pravni fakultet, a govorio je čak sedam jezika - talijanski, nizozemski, engleski, njemački, španjolski, francuski i portugalski.