KVALIFIKACIJE ZA SP

Razigrana Hrvatska u Puli pobijedila Slovačku i ostala na vrhu skupine

20.09.2023 u 20:41

Bionic
Reading

Hrvatska futsalska reprezentacija uvjerljivo je s 4:0 u Puli svladala Slovačku u drugoj utakmici Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i s maksimalnim učinkom zadržala vodeću poziciju u skupini C.

Razigrani izabranici Marinka Mavrovića već su do odmora sjajnom igrom stekli nedostižnu prednost zahvaljujući pogocima dvostrukog strijelca Antonija Sekulića (7’, 12’), odnosno golovima Marka Kuraje (11’) i Duje Kusture (19’).

Kako piše službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza, naša je reprezentacija rezultatsku prednost stekla sjajnom akcijom Marinovića, asistenta Kusture i strijelca Sekulića, koji je rutinski svladao Kušnira za 1:0.

U 11. minuti sijevnula je kontra Hrvatske 'tri na dva' u završnici koje je Perić proigrao Kuraju, koji je hladnokrvno prebacio slovačkog vratara za 2:0.

Minutu kasnije opert je na sveni Sekulić, koji je sjajno loptu primirio prsima i iz voleja neobranjivo zatresao mrežu. Poker pogodaka u slovačkoj mreži minutu prije kraja prvog dijela zaključio je Kustura nakon idealnog proigravanja Kuraje.

U nastavku susreta Slovaci su zaigrali s vratarom u polju, ali Hrvatska se lakoćom branila i obranila stečenu prednost iz prvog dijela, a sjajna pulska publika proslavila vrijedan trijumf.

  • +4
Futsal: Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Izvor: Cropix / Autor: Mirko Ferlin
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel