formula 1

Razočarani Lewis Hamilton već dvije godine ne zna za pobjedu: Spreman sam se boriti, ali...

04.11.2023 u 08:27

Bionic
Reading

Mercedes Lewisa Hamiltona je na posljednje dvije utrke izgledao jako dobro na stazi, ponovno je bio konkurentan te je prijetio Maxu Verstappenu. No, ono što 'ubija' Hamiltona je činjenica da kao sedmerostruki svjetski prvak već gotovo dvije godine ne zna za pobjedu

Posljednje slavlje Lewis Hamilton je sebi i Mercedesu priuštio još 5. prosinca 2021. godine na Velikoj nagradi Saudijske Arabije. Prošle sezone na 22 utrke Formule 1 ostao je bez pobjede, a to se nastavilo i u aktualnoj sezoni.

Danas se vozi 20. utrka sezone, za Veliku nagradu Brazila na mitskom Interlagosu. Sao Paulo bi možda mogao biti sretan za Hamiltona koji će startati iz trećeg reda, kao peti.

Prošla godina bila je prvi put da Hamilton nije pobijedio u sezoni Formule 1 tijekom svojih 16 sezona u 'oktanskom cirkusu', koje su počele još 2007. godine.

'Pretpostavljam da će Red Bull dominirati jer je njihov bolid bio izvrstan. Ako to nije slučaj, onda ću biti spreman za borbu, ali...', rekao je Hamilton koji je razočaran zbog svojih i Mercedesovih 'gladnih godina':

'Ako će utrka biti slična kao ona u Austinu i ako možemo poboljšati strategiju, to bi bilo nevjerojatno. Prošle godine sam otišao praznih ruku, pa nemam namjeru da se to ponovi i ove godine.'

  • +14
Formula 1, VN Meksika Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Da, jasno je da se Hamilton veseli jer ponovno ima priliku boriti se za pobjede...

'Napravili smo velike korake naprijed. Osjećam se puno bolje u bolidu i vjerujem da je ovo najava još većeg napretka, sigurno je da smo smanjili razliku u odnosu na Red Bull', kazao je nedavno optimistični Hamilton te zaključio:

'Ima nekoliko važnih stvari u kojima smo napredovali i očekujem da se taj trend nastavi do kraja sezone.'

Nedjeljna utrka za Veliku nagradu Brazila na Interlagosu u Sao Paulu će započeti u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok je start današnjeg sprinta predviđen za 19.30 sati.