START S DNA

Red Bull otpisao utrku u Monzi, Ferrari i Mercedes sami na vrhu!

01.09.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Zbog promjena na motoru Daniel Ricciardo zaradio je 20 pozicija unazad na startu Velike nagrade Italije, dok je Max Verstappen iz istog razloga dobio penalizaciju od 15 pozicija...

'Bikovi' su ove sezone tek u nekoliko navrata ugrozili Ferrari i Mercedes na stazi, a jedinu pobjedu ostvario je Daniel Ricciardo u ludoj utrci u Azerbajdžanu na kojoj su najveći rivali imali velikih problema.

  • +7
Formula 1 VN Belgije Spa Francorchamps Izvor: Reuters / Autor: FRANCOIS LENOIR

Svjesni da ne mogu puno toga napraviti na brzoj Monzi u Red Bullu su odlučili odraditi promjene komponenti pogonske jedinice na bolidima Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena, a s obzirom da je momčad ispucala sve dopuštene promjene dijelova motora, vozači su zaradili velike kazne.

Ricciardo će startati s 20 pozicija unazad na startu, a Max Verstappen s 15, što znači da će biti na samom dnu poretka uoči prvog zavoja u nedjelju.

Isto su napravili i s Fernandom Alonsom u McLarenu koji je dobio 35 kaznenih pozicija, a Carlos Sainz u Toru Rossu zaradio je 10.

Razlog tome taktička je odluka pripremanja bolida za sljedeću utrku u Singapuru za dva tjedna, na kojoj se u Red Bullu, McLarenu i Toru Rossu vjeruju u puno bolje izglede za ostvarivanje dobrog rezultata...