nogometna nedjelja

Rijeka, Hajduk i Osijek se okreću HNL-u. Evo s kim i kada igraju i gdje ih gledati

04.08.2024 u 09:23

Bionic
Reading

Dinamo je u petak petardom na Maksimiru protiv Istre (5:0) otvorio novu sezonu SuperSport HNL-a, Gorica i Varaždin su u subotu odigrali bez golova, a danas prvo kolo donosi tri utakmice u kojima igraju hrvatski predstavnici u kvalifikacijama europskih natjecanja

Danas se igraju posljednje tri utakmice 1. kola SuperSport HNL-a u sezoni 2024/25. Nakon što su uspješno prošli prve europske prepreke u Europskoj i Konferencijskoj ligi domaćim obvezama se okreću Rijeka, Osijek i Hajduk

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sve golove, sporne trenutke, VAR provjere i zanimljive detalje s utakmice pogledajte odmah ekskluzivno na tportalu!

  • +32
Rijeka - Corvinul, Europska liga, 1.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nedjelja, 18:50 sati - Rijeka - Lokomotiva (MAXSport 1, MAXtv)

Rijeka će na svom terenu dočekati Lokomotivu. Riječani i ove sezone imaju ambicije za visok plasman, a Zagrepčani će nastojati senzacijom otvoriti SuperSport HNL.

'Lokomotiva ima jako dobru školu nogometa, a budući da su prisiljeni prodavati igrače svake sezone crpe mladiće iz te škole. Velika su nepoznanica, ali piše se samo rezultat. Neće biti lagano. Njima svaka čast, ali na našoj Rujevici ćemo igrati naš nogomet. I mogu samo moliti Boga da ćemo zabijati golove iz velikog broja šansi koje stvorimo na doslovno svakoj utakmici', rekao je u najavi susreta trener Rijeke Željko Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Njegov kolega na klupi Lokosa ima velike probleme. Silvijo Čabraja ostao je bez šest nositelja igre iz prošle sezone (Nikola Čavlina, Karlo Bartolec, Branimir Kalaica, Mateo Marić, Vladan Bubanja i Marin Šotiček), a ne može računati niti na ozlijeđenog Fabijana Krivaka.

  • +40
NK Osijek - Levadia; 2. pretkolo Konferencijska liga, 25.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Nedjelja, 21:00 sati - Osijek - Šibenik (MAXSport 2, MAXtv)

Osijek će ugostiti Šibenik u Gradskom vrtu. Osijek je ove sezone pojačao svoj sastav i ima visoke ambicije, dok Lokomotiva dolazi s mladom ekipom koja će pokušati osvojiti važne bodove u gostima. Ramon Mierez je završio prošlu sezonu kao najbolji strijelac prvenstva. Ove godine otvorio je kvalifikacije za Konferencijsku ligu hat-trickom te je dao svim napadačima do znanja u kakvoj je formi ove godine.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Odmah nakon Tallina počeli smo razmišljati samo o toj utakmici i bit ćemo sasvim fokusirani na Šibenik. Za sve izjave koje ćemo imati kroz cijelu sezonu, nikada nećemo moći unaprijed reći da ćemo nekoga sigurno pobijediti. No, svaki je put bitan ka ostvarenju pobjede. Kao što sam i do sada govorio, jednako je važno pobjeđivati i nastaviti s rastom momčadi, kao što smo napravili u Tallinnu. Dakle, nastavljamo raditi i usavršavati našu izvedbu na svim mentalnim i taktičkim aspektima', rekao je trener Osijeka Federico Coppitelli.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ja sam kao i uvijek optimist. Pripreme su bile naporne i svi jedva čekamo početak prvenstva. Kroz pripreme smo isprobavali različite sustave, nekakve ideje, a pravu sliku imat ćemo u narednih nekoliko kola, pokazat će gdje smo, možemo li parirati ekipama kao što je Osijek', kazao je uoči susreta trener Šibenika, povratnika u elitni razred hrvatskog nogometa Mario Carević.

  • +29
Hajduk - HB Torshavn (25.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Nedjelja, 21:00 sati - Hajduk Split - Slaven Belupo (MAXSport 2, MAXtv)

Hajduk igra protiv Slaven Belupa na Poljudu. Pripremite se za još jedan spektakl u Splitu jer se očekuje poljudski debi legendarnog Vatrenog Ivana Rakitića. Bijeli su igrom u Europi ostali dužni navijačima.

'Pripremili smo se za dvije njihove formacije. Jaki su fizički. Navijači će biti naša prednost, Tražim pomoć ne samo od Torcide, nego od svih ljudi na stadionu, da se protivnik osjeća kao u paklu. Ako odigramo lošu utakmicu, zviždite nakon nje. Želim da za vrijeme utakmice stadion bude užaren. Sve ovisi o nama', poručio je trener Bijelih Gennaro Gattuso.

'U ovakvu utakmicu moraš ući malo opreznije. U prvih 20-ak minuta oni će na krilima publike jurnuti, to Hajduk uvijek doma radi. Ako preživiš taj nalet, onda se može svašta dogoditi. Hajduk ne leti, Hajduk nije Manchester City, to svi znamo, ali su kod kuće opasni. Bit će pun stadion, Rakitić, Perišić, euforija malo... Mi moramo biti pravi, ići bez straha dolje, staviti u glavu da je to 11 protiv 11, i onda se imamo čemu nadati', rekao je Slavenov trener Ivan Radeljić.

Standings provided by Sofascore