MAXTV PRVA LIGA - 8. KOLO

Rijeka puna samopouzdanja, 'lokosi' se moraju vaditi

Bionic
Reading

U ponedjeljak utakmicom na Kantridi između Rijeke i Lokomotive kompletirat će se osmo kolo MAXtv Prve lige. Nakon euforije prolaska Stuttgarta Rijeka dočekuje ranjenu Lokomotivu (Arenasport1, 20.15 sati)

U različitim raspoloženjima Rijeka i Lokomotiva dočekuju derbi osmog kola. Naime, domaćine je nakon prolaska u Europsku ligu zahvatila euforija tako da se očekuju pune tribine Kantride. Lokomotiva pak dolazi nakon poraza od Hajduka te igrači trenera Ivkovića žele sprati gorak okus.

'Neću ništa zabranjivati, ali ne bih volio od igrača slušati o Europskoj ligi, Stuttgartu ili Lyonu. Volio bih slušati o Lokomotivi ili Slaven Belupu. Dolazi nam ekipa koja je u prošlom prvenstvu bila bolja od nas. Vodi ih za mene najbolji hrvatski trener, iza toga stoje rezultati i službena priznanja. Žele i i znaju igrati nogomet i sigurno će prvi željeti srušiti Rijeku koja se rasplamsala. Sutra nas čeka nadigravanje, utakmica dviju ekipa koje žele igrati', rekao je trener Kek, na čije riječi se nadovezao i Goran Mujanović.

'Mi igrači smo svjesni koliko nam nosi ova utakmica. Od mogućih devet bodova, u prošlom smo prvenstvu uzeli samo jedan. Dužni su nam i dat ćemo sve od sebe da pred našim navijačima osvojimo bodove kako bi zadržali odličnu atmosferu.'

Trener Lokomotive Tomislav Ivković svjestan je da njegove igrače čeka teška utakmica.

'Nije čudo što Rijeka ima takve rezultate, zbog sjajnog ambijenta oni su 20 posto bolji. Ovo je prilika za moje igrače da pokažu ono što su trebali pokazati protiv Hajduka, ali nisu. Morat ćemo odigrati strahovito čvrsto, pokušati ih umoriti', smatra strateg 'lokosa'.

Opširnije najave svih utakmica možete pročitati ovdje