SLIJEDI ODLUKA

Rodgers 'vidi vrh': Pred Liverpoolom je zadnja etapa!

07.04.2014 u 11:24

Bionic
Reading

'Osvajanje prvenstva je kao osvajanje planine. Stvar je u komadanju, komadanju na etape' kaže Liverpoolov trener Brendan Rodgers uoči posljednjih pet kola Premiershipa

Tako je u subotu zborio Brendan Rodgers, menadžer koji Liverpoolove nogometaše vodi prema premierligaškom naslovu nakon 24-godišnje suše. Pustinje, zapravo.

Iskustva ovaj 41-godišnji sjevernoirski menadžer ima, barem kad je planinarenje u pitanju. Prije tri je godine osvojio Uhuru, vrh tanzanijske planine Kilimanjaro, odnosno njegovih 5895 metara.

Popeo se onamo u sklopu humanitarne misije za borbu protiv karcinoma, odajući time počast upravo preminulome ocu, koji je iste godine preminuo od posljedica opake bolesti. Njegova je majka umrla godinu dana ranije.


'Planina se ne osvaja odjednom, u jednom mahu. Kada se penjete, penjete se u etapama. Mi smo tako iskomadali našu sezonu. U nedjelju kod West Hama zaključujemo pretposljednju njezinu etapu. Nakon nje slijedi nam posljednja,' kaže Rodgers i nastavlja:

'Sve što trebamo jest ostati mirni i uživati. Za ime Božje, Liverpool nije bio u ovoj situaciji čitavu vječnost.'

Da je, uza sve svoje sposobnosti i kvalitete, i maštovit čovjek, Liverpoolov je menadžer dokazao rečenicom kojom ćemo završiti tekst:

'Vidim već novinski naslov i sliku u nedjeljnim izdanjima novina: vidim sebe, sa zaraslom bradom, na vrhu planine...'

Ne znamo je li itko portretirao Rodgersa na taj način u nedjeljnim novinama. Ako i nije, sasvim se realnim čini da ostaje još jedna, i to bolja prilika, na kraju sezone, piše Totalsport u otvorenoj dijelu stranice