PLJAČKA

Rumunji u Kazahstanu ostali bez bodova, a još su ih i opljačkali

13.10.2016 u 18:06

Bionic
Reading

Rumunjski su nogometaši u 3. kolu kvalifikacija za plasman na SP 2018. gostovali u Kazahstanu. Odigrali su 0:0, a neugodno ih je iznenađenje čekalo po povratku u hotel nakon utakmice

Trebalo je to biti rutinsko gostovanje, dapače, ambiciozni su Rumunji računali i na tri nova boda u borbi za plasman na SP 2018. u Rusiji. No planovi se ponekad izjalove

Dolazak Rumunja u glavni kazahstanski grad Astanu protekao je bez problema, domaćini su tradicionalno gostoljubivi i nadasve ljubazni, smještaj vrhunski. Nitko nije imao razloga očekivati probleme.

No nakon utakmice, koja je na razočaranje gostiju završila remijem 0:0, uslijedilo je pravo iznenađenje. Negativno i vrlo neugodno. Rumunjski reprezentativci, članovi stručnog stožera i čelnici saveza bezobzirno su opljačkani. Lopovi su im upali u hotelske sobe i doslovno počistili sve što su tamo pronašli - većina je ostala bez poveće novca, ali i bez skupe tehničke robe i gadgeta. Prijavljen je nestanak nekoliko desetaka mobitela, tableta, laptopa.

Domaćini su se protokolarno ispričali i najavili opsežnu istragu, no zasad počinitelji nisu pronađeni. Rumunji su se vratili u domovinu olakšani za priličnu visoku svotu, ali i razočarani samo jednim osvojenim bodom.