wta monastir

Ružić uspješno prošla neugodnu Argentinku; poznata je iduća suparnica

10.09.2024 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica, 21-godišnja Antonia Ružić, plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Monastiru. U dvoboju 1. kola svladala je četvrtu nositeljicu, Argentinku Nadiju Podorosku, sa 1-6, 6-2, 6-4, nakon sat i 55 minuta igre.

Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, igračica iz Orehovice pored Čakovca u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira u karijeri upisala je prvu pobjedu, i to protiv trenutačno 71. igračice svijeta, koja je prije četiri godine igrala u polufinalu Roland Garrosa.

Ružić je loše započela meč, osobito na svom početnom udarcu, izgubivši sva četiri gema na svom servisu u prvom setu. Jedini gem koji je osvojila bio je kada je Podoroska prvi put servirala u dvoboju.

Drugi set donio je potpuno drugačiju igru. Ružić je dominirala na svom servisu, osvojivši sva četiri gema i ostvarila dva 'breaka'. Prvi 'break' dogodio se odmah na početku seta, a drugi joj je osigurao prednost od 4-1. Mogla je završiti set sa 6-1, ali nije iskoristila dvije set-lopte kod 5-1.

Treći set započeo je slično kao i meč, s obje igračice koje nisu uspijevale zadržati svoj servis u prva tri gema. Ovoga puta, Ružić je ostvarila dva 'breaka', a Podoroska jedan. Naša igračica napravila je ključni 'break' za 4-1, koji se pokazao važnim jer je kasnije izgubila jedan 'break' prednosti prije nego što je privela meč kraju.

Ružić će u 2. kolu igrati protiv Britanke Yuriko Miyazaki.