us open

Sabalenka 'pomela' i mušku konkurenciju; udara jače od Đokovića, Alcaraza...

07.09.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Najjači udarac na ovogodišnjem izdanju US Opena nije učinio nitko iz muške konkurencije, već sjajna bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka

Arina Sabalenka, jedna od najboljih tenisačica svijeta juri prema novoj Grand Slam tituli, bez izgubljenog seta stigla je do finala US Opena gdje je večeras čeka meč protiv Jessice Pegule.

Sabalenka je na putu do finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone uspjela zabilježiti najjači forhend udarac na turniru, loptica je išla brzinom od čak 129 km/h.

A o kakvom se udarcu radi najbolje govori podatak da je ta brzina nedostižna i za sve tenisače na ovogodišnjem US Openu!

Primjera radi, najbrži udarac Carlosa Alcaraza išao je 127 km/h, a onda slijede Novak Đoković i Jannik Sinner (126 km/h).

"Vidjela sam statistiku na forhendu i nisam ni sama mogla vjerovati da je tako brzo. Malo mi je neugodno biti na vrhu liste i pogađati udarce jače od muškaraca. To je stvarno zanimljiva statistika", rekla je Sabalenka nakon pobjede nad Emmom Navarro u polufinalu US Opena.