'BANDA LOCA' I NA TERENU

Sad i igrači Argentine provociraju Brazilce

07.07.2014 u 11:47

Bionic
Reading

Kada Južnoamerikance pitate koji su im najveći rivaliteti unutar kontinenta odgovor vas neće iznenaditi. Ali ta 'vruća' relacija Argentine i Brazila jednostavno - nema granica

Brazilci i Argentinci potpisuju možda i najveći nogometni rivalitet (izuzev 'lude' Afrike) proteklih godina. Argentina i Urugvaj više se ne kostriješe jedni na druge, ostale kontinentalne relacije i tako su daleko iza ovih intenziteta, a najbolji pokazatelj je tekući brazilski mundijal.

Brojne latinske vojske navijača žive u gotovo savršeno skladnom suživotu po brazilskim gradovima, ali Argentinci ne prestaju spuštati Brazilcima u svakoj prilici i najintrigantniji rasplet Cope bio bi njihov međusobni finale na Maracani koji bi bio jedan od pet najvećih dvoboja svih vremena. Navijački vjerojatno broj jedan u posljednjih desetak godina.

'Brasil decime que se siente...,' već puna tri tjedna odzvanja Brazilom i nervira lokalne ljude što Argentincima samo daje dodatni poticaj.

Argentinci u malom transu nakon velike pobjede


Pjesma Argentinaca podsjeća 'braću iz Brazila' na pobjedu Gaucha na SP-u 1990. godine i strogo je nogometna. Održavaju živom uspomenu na Maradonin dribling, Caniggijin gol i veliku patnju u Brazilu koji tada prvak nije bio 20 godina. Bilo je to razdoblje u kojemu su Argentini bili nogometni carevi Južne Amerike... Pjesma završava mantrom 'Maradona je bolji od Pelea,' što omogućuje da 'decima' traje unedogled i samo se pojačava svakim novim izvođenjem.


Osim navijača vole je pjevati i igrači. Tako su je izveli i u svlačionici nakon pobjede nad Belgijom i priključili se kampanji svojih navijača koji se svojski trude izbaciti iz takta svoje domaćine. Prednjačio je Aguero, no cijela je momčad izgledala kao navijačka skupina koja se dobro zabavlja. Ako, teoretski, u finalu svladaju Brazil 'decima' će trajati do Nove godine. Ako im se sprdanje kojim slučajem osveti jednako dugo će slušati uobičajeni brazilski uzvrat - pjesmu kojom ih upozoravaju da imaju čak dvije Cope. Skoro kao Pele...

Caniggia je srušio Brazil, u finalu su Nijemci srušili Argentinu