austrijska liga

Salzburg poražen u derbiju austrijske lige; Ljubičić zabio u teškom porazu LASK-a

01.09.2024 u 20:02

Bionic
Reading

U derbiju 5. kola austrijske Bundeslige Rapid je na domaćem terenu u Beču 3-2, pobijedio Red Bull Salzburg, jednog od suparnika zagrebačkog Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka

Nakon tri pobjede u uvodne tri ligaške utakmice nove sezone aktualni doprvak Red Bull Salzburg je doživio prvi poraz u sezoni. Rapid je upisao treću pobjedu, a od 30. minute za domaćina je zaigrao hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Već u petoj minuti gosti iz Salzburga su poveli golom Nenea, ali je uskoro uslijedio preokret. U 19. je Jansson izjednačio na 1-1, a Auer je u 37. minuti pogodio za domaće slavlje i vodstvo 2-1. Na samom kraju prvog dijela Ratkov je postigao gol za izjednačenje na 2-2.

Gol odluke uslijedio je u 60. minuti kada je svoj drugi gol na susretu dao Šveđanin Jansson. Dinamo će gostovati kod Salzburga u Ligi prvaka, a taj se susret igra 23. listopada.

Wolfsberger je čak 5-1 pobijedio LASK u Linzu iskoristivši činjenicu da je LASK od kraja prvog dijela imao igrača manje na terenu.

Jedini gol za LASK postigao je hrvatski nogometaš Marin Ljubičić u 93. minuti iz jedanaesterca. Hrvatskom U21 reprezentativcu je to drugi ligaški gol u novoj sezoni.

Standings provided by Sofascore