DI SU PARE

Saudijci ne odustaju od Vinija; evo detalja 'najveće ponude u povijesti nogometa'

27.08.2024 u 13:10

Bionic
Reading

Brazilski reprezentativac i jedan od najboljih igrača svijeta tvrdi da je sretan u Real Madridu, ali iz Saudijske Arabije dobio je ponudu vrijednu vrtoglavnih milijardu eura

Saudijski Al Ahli ne odustaje od svoje namjere da angažira Viniciusa Juniora, krilnog napadača Real Madrida i jednog od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku.

Naime, nakon ESPN-a i AS-a, priču je potvrdio i španjolski El Chiringuito. Saudijci su navodno spremni isplatiti odštetu u iznosu od 500 milijuna eura. Ako bi se ovaj transfer realizirao, bio bi to najveći transfer u povijesti nogometa, a Vinicius bi na Bliskom istoku imao i najveću plaću u povijesti sporta.

Kako je svojevremeno objavio The Athletica, Viniciusovi zastupnici primili su ponudu od izaslanstva Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije, s ciljem da napadač postane "zaštitno lice lige" uoči Svjetskog prvenstva 2034. godine.

Ponuda uključuje petogodišnji ugovor vrijedan milijardu eura, što bi, ako se ostvari, postavilo Viniciusa kao najskupljeg nogometaša u povijesti. Naravno, zasad je sve na razini glasine, a valja spomenuti i činjenicu da je danas objavljen Vinijev intervju u CNN-u gdje na pitanje o odlasku u Arabiju odgovara ovako:

'Uvijek sam htio igrati među najboljima i sa svakim danom u Real Madridu sve sam uvjereniji da sam trenutno na najboljem mjestu.'