ZOV NOVCA

Vinicius Junior nije imun na Saudijce, evo njegove odluke

26.08.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Vinicius Junior planira odraditi još ovu sezonu u Real Madridu, nakon čega će razmotriti ponudu iz Saudijske Arabije, piše ESPN.

Brazilac ima ugovor s madridskim klubom do ljeta 2027. godine, ali ovog ljeta stigla je nevjerojatna ponuda od saudijskog kluba Al Ahli.

Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi milijardu eura, a Al Ahli je spreman platiti tu svotu kako bi osigurao jednog od najboljih igrača na svijetu. Uz to, Vinicius bi postao ambasador Svjetskog prvenstva 2034. godine, koje bi se trebalo održati u Saudijskoj Arabiji.

Ako bi se ovaj transfer realizirao, bio bi to najveći transfer u povijesti nogometa, a Vinicius bi na Bliskom istoku imao i najveću plaću u povijesti sporta.

Kako je svojevremeno objavio The Athletica, Viniciusovi zastupnici primili su ponudu od izaslanstva Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije, s ciljem da napadač postane "zaštitno lice lige" uoči Svjetskog prvenstva 2034. godine.

Ponuda uključuje petogodišnji ugovor vrijedan milijardu eura, što bi, ako se ostvari, postavilo Viniciusa kao najskupljeg nogometaša u povijesti, nadmašivši rekordnih 222 milijuna eura koje je PSG platio Barceloni za Neymara.

Do sada je za Real Madrid odigrao 267 utakmica, postigao 83 gola i ostvario 77 asistencija.

Standings provided by Sofascore