MOŽDA SE OSTVARI

Šef Mercedesa najavio sezonu za pamćenje u Formuli 1; nema fana koji tako nešto ne bi poželio u novom prvenstvu

15.08.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Šef Mercedesa Toto Wolff nada se kako će se u sljedećoj sezoni čak šest momčadi boriti za titulu u konkurenciji konstruktora

Od sljedećeg prvenstva Formula 1 ulazi u novu eru. Novi skup propisa, pravila i ograničenja bit će uveden za 2022. s ciljem da utrke budu neizvjesnije i uzbudljivije.

Jedini kandidati za titulu u ovoj godini, Mercedes i Red Bull, bit će očekivano na vrhu popisa konstruktora koji iduće godine namjeravaju osvojiti naslove.

No, iako su druge momčadi trenutno na nižoj razini i neće im biti lako premostiti zaostatak za vodećim dvojcem, koji je pobijedio u 10 od 11 ovosezonskih utrka, Wolff misli da u 2022. i oni imaju veliku priliku.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

'Treba nam Ferrari u toj borbi. To mora biti prvenstvo u kojem postoji četiri ili pet momčadi koje mogu pobijediti, koje se natječu jedna protiv druge, a Ferrari mora biti tu. Imaju dobre vozače. Oporavili su se od prošle godine i očekujem da će sljedeće godine biti tu s nama', pričao je šef Mercedesa te nastavio:

'Nadam se i Red Bull, McLaren, Aston Martin i Alpine te bilo tko drugi, jer će to prvenstvo učiniti toliko zanimljivijim za gledatelje', govorio je Wolff.