SUPERSPORT HNL

Šibenik i Varaždin odigrali utakmicu u kojoj je bilo svega osim golova

15.09.2024 u 22:01

Bionic
Reading

Na samom kraju šestog kola HNL-a nije bilo pobjednika, a nogometaši Šibenika i Varaždina su na Šubićevcu odigrali utakmicu bez pogodaka

Šibenik je time odigrao prvi remi ove sezone, a Varaždin treći. Obje su momčadi ostale na svojim pozicijama i susjedi na ljestvici - Šibenik je četvrti, a Varaždin peti.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše zanimljivog nogometa u Šibeniku. Igralo se prilično ravnopravno, ali bez pravih prilika. Nešto napadački aktivniji su bili gosti iz Varaždina te su i stvorili najbolju priliku u 25. minuti.

Ove sezone inače razigrani Šego je pronašao Dabru, ali napadač Varaždina nije dobro reagirao u završnici, čime je propala velika šansa za goste.

Šibenik je prvih 45 minuta odigrao ispod razine većeg dijela utakmica ove sezone. Uglavnom je pokušavao prijetiti iz prekida i nije pronašao način da otključa gostujuću obranu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U nastavku se promijenila slika na travnjaku. Šibenčani su od samog starta drugog dijela zaigrali življe i energičnije pa su se počela događati uzbuđenja u gostujućem šesnaestercu. Odličnu priliku Šibenik je imao u 60. minuti nakon pogreške gostujućeg igrača Baa. Božić je došao do lopte, prebacio je suparničkog vratara Zeleniku, ali nije bio precizan.

U 76. minuti je dalekometni udarac isprobao Santini, ali neprecizno, dok je Varaždin prvi put u nastavku ozbiljnije zaprijetio tek u 81. minuti. Belcar je bio sasvim blizu pogotka, ali su Đaković i okvir vrata zajedničkim snagama spriječili vodstvo Varaždina.

Novih većih uzbuđenja u samoj završnici nije bilo pa je svakoj momčadi pripao po jedan bod za kraj ovog kola u HNL-u.

  • +19
Šibenik - Varaždin (15.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

U prvom nedjeljnom ogledu nogometaši Osijeka su tek u šestom kolu ostvarili premijernu prvenstvenu pobjedu u sezoni - na Opus Areni pobijedili su Slaven Belup 1-0 (1-0). Jedini pogodak u susretu postigao je Petar Pušić u 14. minuti, čime je Slaven Belupo ostao jedina momčad u ligi bez pobjede. Osijek je i dalje predzadnji, a Slaven Belupo na samom dnu ljestvice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore